Notes de premsa

MTRI desembarcarà en el Passeig de l’Albereda amb València Duatló by MTRI 2024

 • , , ,

La prova popular serà la porta d’entrada dels esportistes en l’esport del triatló a la ciutat de València. Espectacular circuit de carrera a peu en el pulmó verd de la ciutat i ciclisme en el “velòdrom” de l’Albereda

El duatló és una modalitat multiesportiva que consisteix en la realització de 3 segments consecutius, en la qual s’encadenen un segment de carrera a peu, un altre de ciclisme, i de nou un altre de carrera a peu. No hi ha interrupció del temps en cap moment entre l’eixida i la meta, i els canvis entre la primera carrera a peu i el ciclisme, denominat T1, i entre este i l’última carrera a peu, T2, es desenvolupen en un espai habilitat a tal fi, al qual només poden accedir els participants i els oficials (àrea de transició o box).

El pròxim 21 de gener de 2024 la modalitat entra a formar part del calendari d’esdeveniments esportius de la ciutat de València, gràcies a VALÈNCIA DUATLÓ BY MTRI. Una prova que naix recolzada per l’Ajuntament de València, Fundació Esportiva Municipal de València i la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana. El nou esdeveniment forma part del projecte de promoció del triatló popular que la federació valenciana treballa a través de la seua marca Mediterrània Triatló. Fins hui integrada per 3 esdeveniments de triatló en les 3 capitals de província, que ja tenen data prevista per a 2024. Sent MTRI Alacant el 18/19 de maig; MTRI Castelló el 6/7 de juliol; i MTRI València el 21/22 de setembre, seu a més de la Copa del Món de Triatló.

MTRI desembarcarà en el Passeig de l'Albereda amb València Duatló by MTRI 2024

MTRI desembarcarà en el Passeig de l’Albereda amb València Duatló by MTRI 2024

Amb València Duatló by MTRI la federació valenciana dona resposta als esportistes populars que s’interessen pel triatló, i que de moment a la ciutat podien practicar-lo únicament de manera popular al setembre amb MTRI València. Al mateix temps, recolzar la participació femenina en l’esport de les transicions, servint de pràctica com a pas natural al triatló. Així doncs els participants, que podran inscriure’s en la prova a partir del dijous 21 de novembre a les 17.00 h, disposaran de la distància SUPERSPRINT en 3 formats: individual, parelles i doble supersprint, per als triatletes habituals.

La competició s’obrirà amb tarifes des de 15 €, seguint les polítiques de preus assequibles de Mediterrània Triatló, i el participant comptarà amb material de competició, detall de l’organitzador, avituallament en postmeta i medalla finisher amb la seua inscripció. Es premiarà als guanyadors i guanyadores de la general en les 3 modalitats, així com a les categories. A més l’organització crearà un espai de clubs amb la possibilitat de col·locar la seua carpa personalitzada.

La prova popular serà la porta d'entrada dels esportistes en l'esport del triatló a la ciutat de València. Espectacular circuit de carrera a peu en el pulmó verd de la ciutat i ciclisme en el “velòdrom” de l'Albereda

La prova popular serà la porta d’entrada dels esportistes en l’esport del triatló a la ciutat de València. Espectacular circuit de carrera a peu en el pulmó verd de la ciutat i ciclisme en el “velòdrom” de l’Albereda

Circuit en ple centre de la ciutat

La zona zero de la competició serà el Passeig de l’Albereda de València, entre el Pont del Real i el Pont d’Aragó. L’Albereda quedarà reconvertida en un “velòdrom” en el qual els triatletes realitzaran 3 voltes de 2 km, fins a completar el segment ciclista. El primer i tercer segment de carrera a peu, d’1.5 km i 1 km respectivament, tindrà lloc en el llit del Riu Túria al qual baixaran els participants des del Pont de les Flors – Alcaldessa Rita Barberá. L’eixida i meta de la competició estaran situades en este mateix pont.