Notes de premsa

MiniOlimpiades per a promoure l’esport entre les xiquetes i els xiquets de València

 • , , ,

La Fundació Esportiva Municipal recupera aquest programa de jornades multiesportives    

Esport, companyonia i convivència és el que es respira en les MiniOlimpiades, una iniciativa organitzada per la Fundació Esportiva Municipal (FDM) de València, que pretén promoure l’activitat física i esportiva entre les i els menors valencians.

Després de quasi dos anys d’aturada, a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, l’FDM recupera aquest programa, que introdueix a les més xicotetes i els més xicotets en esports com l’atletisme, l’hoquei, el rugbi o el voleibol.

Les MiniOlimpiades són una activitat multiesportiva que s’emmarca dins dels Jocs Esportius Municipals de la ciutat de València. En l’edició 2021/2022 podran participar xiquetes i xiquets nascuts entre 2014 i 2015, a través dels seus centres escolars o clubs esportius.

La iniciativa tracta d’introduir a les i els escolars en l’esport de manera progressiva. És a dir, les MiniOlimpiades plantegen una adaptació de les pràctiques esportives a les necessitats i capacitats evolutives de les xiquetes i els xiquets, incidint en el desenvolupament dels patrons motors bàsics, a través d’activitats lúdiques i adaptades.

MiniOlimpiades per a promoure l'esport entre les xiquetes i els xiquets de València. La Fundació Esportiva Municipal recupera aquest programa de jornades multiesportives

MiniOlimpiades per a promoure l’esport entre les xiquetes i els xiquets de València. La Fundació Esportiva Municipal recupera aquest programa de jornades multiesportives

Calendari de proves

Entre els mesos de desembre de 2021 i maig de 2022, estan programades un total de sis activitats, que es duran a terme en diverses instal·lacions esportives municipals i localitzacions de la ciutat de València. Totes les jornades seran multiesportives, encara que cadascuna d’elles incidirà en un esport particular.

Com en anys anteriors, la primera MiniOlimpiada coincidirà amb el cap de setmana de la Marató. Es durà a terme el dissabte 4 de desembre, en l’Estadi del Túria (Tram III del jardí del Túria) i, com no podia ser d’una altra manera, estarà centrada en l’atletisme.

Les següents cites seran ja en 2022: el 22 de gener se celebrarà una MiniOlimpiada de rugbi, també en l’Estadi del Túria; el 19 de febrer les xiquetes i els xiquets s’introduiran en l’hoquei en el Poliesportiu Beteró; i al març, el dia 26, el voleibol serà protagonista en el Pavelló Benicalap. Finalment, al maig se celebraran les dues últimes jornades. La primera, el dia 7, en el Camp de Rugbi del Tram V, centrada en aquest esport; i, finalment, el 21 de maig la platja de la Malva-rosa acollirà l’última de les MiniOlimpiades, que tindrà caràcter multiesportiu.

Inscripcions obertes per a clubs i centres escolars

La participació està oberta a clubs, entitats i centres escolars, mitjançant el seu usuari i contrasenya habitual del portal de Jocs Esportius Municipals (https://juegos.deportevalencia.com). La inscripció dona dret a participar en les sis jornades.

No obstant això, per a més informació poden contactar amb l’Oficina de Jocs Esportius de València en el mail jocsesportius@fdmvalencia.es.