Notes de premsa

MiniOlimpiada, el format apropiat per a decidir quin esport volen practicar els més menuts

 • , , ,

L’Estadi del Túria ha sigut l’escenari de la VI i penúltima MiniOlimpiada esportiva del curs, organitzada per la Fundació Esportiva Municipal i emmarcada en les activitats de la #primaveraeducativa que es desenrotllen en el Jardí del Túria.

Més d’un centenar d’escolars de primer cicle de Primària han disfrutat d’una jornada lúdic esportiva en la que la diversió a través de l’esport apareix com a eix fonamental per a la iniciació en l’activitat esportiva i els nombrosos beneficis que l’exercici físic suposa en edats primerenques.

MiniOlimpiada, el formato apropiado para decidir qué deporte quieren practicar l@s más pequeñ@s

MiniOlimpiada, el formato apropiado para decidir qué deporte quieren practicar l@s más pequeñ@s

Durant 15 minuts, practiquen en equips mixtos jocs que imiten a esports reals però adaptats a les seues capacitats, amb l’objectiu de desenrotllar conceptes de coordinació, motricitat, atenció o el respecte. Així, sobre el camp de futbol8 del Estadi del Turia han jugat a escacs mòbils, avançar cap a la cistella, eixir de l’hospital -joc en què cal evitar que et colpege la pilota-, hoquei, 4 porteries, ball o baló colp.

En esta sexta cita del curs, han participat equips dels col·legis Pureza de María, Pío XII, Ausias March y Arnau Mestalla, además de equipos de clubes como Fent Camí, CA Campanar, CB Penya Roja, FB Vinalesa, a més de la Asociación Católica de Maestros i EMID FACV.

Les MiniOlimpiadas formen part dels Jocs Esportius municipals com a complement a l’oferta esportiva dels centres educatius i clubs esportius, amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’exercici i la inclusió d’hàbits i rutines saludables entre els benjamins en esta etapa d’iniciació a l’esport.