Notícies

Més de 80 menors participen en les Escoles de Nadal 2020, una edició desenvolupada amb estrictes mesures d’higiene i seguretat davant la Covid-19

 • 

Les Escoles de Nadal, organitzades per la Fundació Esportiva Municipal de València, van finalitzar les seues activitats dimarts passat, 5 de gener, amb una participació de 83 xiquets i xiquetes de la ciutat de València.

En aquesta ocasió, les Escoles han celebrat una edició emmarcada en un context complex a causa de la situació de pandèmia actual. Però malgrat això, s’han pogut dur a terme sense inconvenients, ja que s’han aplicat totes les mesures d’higiene i seguretat que estableix el protocol en material de prevenció davant la Covid-19.

Les Escoles de Nadal és un programa de la Fundació Esportiva Municipal de València en col·laboració amb diferents federacions i clubs esportius de la ciutat, a través de les Escoles Esportives de València.

Aquestes escoles estan dirigides a xiquets i xiquetes d’entre 5 i 15 anys i el seu objectiu principal és ajudar a les famílies en la conciliació de la vida familiar i laboral durant el període nadalenc. A més, completen la formació de l’alumne en promocionar l’esport per a tots.

L’edició de 2020 ha comptat amb tres campus: l’escola d’hivern de Bàsquet/Esgrima en el Poliesportiu Benimaclet, l’escola de Nadal d’Hoquei en el Poliesportiu Verge del Carme Beteró i el campus Multiesportiu de Nadal Petxina en el Complex Esportiu Cultural Petxina.

El campus de Nadal de Bàsquet/Esgrima en el Poliesportiu Benimaclet, organitzat per les Federacions d’esgrima i bàsquet de la Comunitat Valenciana, va oferir una proposta multiesportiva i lúdic cultural que incloïa la iniciació en aquestes dues disciplines esportives o el descobriment de jocs tradicionals valencians. El campus, que ha tingut lloc del 23 de desembre al 5 de gener, ha comptat amb 25 alumnes inscrits; 15 xiquets i 10 xiquetes.

Per part seua, l’escola de Beteró Verge del Carme, organitzada per la Federación de Hockey de la Comunidad Valenciana (FHCV) durant el període de 23 de desembre al 5 de gener, ha comptat amb 22 inscrits, dels quals 13 eren xics i 9 xiques. La seua proposta ha sigut multiesportiva i incorporava la iniciació a l’hoquei, a més d’activitats lúdic culturals com a cinema, tallers o manualitats.

Finalment, el Complex Esportiu Cultural Petxina acollia, del 28 al 31 de desembre, el campus d’Escacs/Multiesport que organitza el Club de Ajedrez Ciutat Vella. Amb activitats esportives com a atletisme, handbol, pilota o escacs ha comptat amb 36 inscrits; 28 xiquets i 8 xiquetes.