Notes de premsa

Més de 5.000 runners recorren el barri de Sant Pau en la 5a Volta a Peu per la Discapacitat

 • , ,

Josep Gómez Sarria ha aconseguit la victòria masculina i Ghizlane Assou ha sigut la guanyadora femenina en el traçat més inclusiu del 19è circuit de Carreras Caixa Popular Ciutat de València

El passat 13 d’abril s’ha celebrat la 5a Volta a Peu per la Discapacitat, corresponent al 19é Circuit de Carreras Caixa Popular Ciutat de València, una de les proves més inclusives del calendari com a resultat de la col·laboració en l’organització del traçat de l’Oficina Municipal d’Atenció a Persones amb Discapacitat (OMAD). Més de 5.000 corredors i corredores s’han sumat a esta tercera carrera del calendari, que ha transcorregut en el barri de Sant Pau i que ha tingut una distància de 5.000 metres, on Josep Gomez, del Serrà CA, que ha aconseguit un temps de 15.23 i Ghizlane Assou, del CEA Bétera, amb un temps de 17.07, han obtingut la victoria masculina i femenina, respectivament.

Més de 5.000 runners recorren el barri de Sant Pau en la 5a Volta a Peu per la Discapacitat

Més de 5.000 runners recorren el barri de Sant Pau en la 5a Volta a Peu per la Discapacitat

L’eixida l’han donada la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, i la diputada autonòmica, Mar Galcerán, i ha tingut lloc en l’Avinguda Maestro Rodrigo (Músico), a l’altura del número 82A, a les 18.00 h per als atletes preferents, mentre que a les 18.02 han eixit la resta de corredors per a continuar amb tots aquells que es van inscriure a la modalitat “Al teu Ritme”.

La millor marca femenina ha sigut per a Ghizlane Assou, del CEA Bétera, amb un temps de 17.07, seguida per Alicia Alvarez i Raquel Landin de Metaesport i The Kenyan Urban Way, respectivament.

La millor marca femenina ha sigut per a Ghizlane Assou, del CEA Bétera, amb un temps de 17.07

La millor marca femenina ha sigut per a Ghizlane Assou, del CEA Bétera, amb un temps de 17.07

D’altra banda, el corredor més ràpid ha sigut Josep Gomez, del Serrà CA, que ha aconseguit un temps de 15.23, li ha seguit Joan Hidalgo del club CA Silla i, completant el podi ha estat Joshua Garcia del club Atletisme Serrà.

El corredor més ràpid ha sigut Josep Gomez, del Serrà CA, que ha aconseguit un temps de 15.23

El corredor més ràpid ha sigut Josep Gomez, del Serrà CA, que ha aconseguit un temps de 15.23

Dins de la categoria competitiva, s’han establit tres categories absolutes: discapacitat intel·lectual i sensorial, on els guanyadors masculins han sigut Diego Fernando Marquez, Ramon Fabra i Bihone Gilabert; i en femenina Pilar Altabella, María Cuñat i Diana Talavera. En discapacitat física i orgànica els guanyadors masculins han sigut Alberto Sendín, José Francisco Tudela i Juanvi Soler i en femenina Amparo Catalán, Ana Isabel Quesada i Cecilia Segura. Per la seua part en cadira de rodes han travessat la meta, en primer lloc, Ana Expósito i Pablo Argente.

Estes categories han comptat amb la participació d’associacions com l’Associació de persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques de la Comunitat Valenciana (ASPAYM) o atletes de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), entre moltes altres.

Participació d'associacions com l'Associació de persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques de la Comunitat Valenciana (ASPAYM) o atletes de la Federació d'Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), entre moltes altres

Participació d’associacions com l’Associació de persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques de la Comunitat Valenciana (ASPAYM) o atletes de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), entre moltes altres

Per part seua, la modalitat ‘Al teu Ritme’ està enfocada a tots els públics i nivells, i es pot gaudir del recorregut d’una manera més pausada. Esta modalitat és no competitiva i inclouen també a aquells participants que practiquen la marxa nòrdica.

Després de passar els últims participants de la modalitat competitiva i de ‘Al teu Ritme’ per la línia de meta, s’han celebrat les diferents carreres infantils per a menors de 14 anys que ha tingut una participació de més de 300 xiquets i xiquetes.

Esta tercera prova puntuable, corresponent al 19é Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València i organitzada per la Fundació Esportiva Municipal, ha sigut l’única prova del calendari que s’ha disputat en dissabte i en horari vespertí.

Finalment, cal recordar que la següent cita del Circuit serà el 9é Carrera José Antonio Redolat, homologada per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA), i que es desenvoluparà el 12 de maig, on els runners recorreran l’Avinguda Pío Baroja (Escriptor) i el barri de Campanar, partint de l’Avinguda Maestro Rodrigo (Músico).