Notes de premsa

Més de 1.300 xiquets i xiquetes participen en la I MiniOlimpiada i en el Mini Marató dins del Marató València

 • , , , , ,

Amb una ciutat vestida de daurat per a celebrar la Marató València Trinidad Alfonso EDP, la Ciutat de les Arts i les Ciències ha viscut una jornada prèvia repleta d’activitats i ambient esportiu, amb la I MiniOlimpiada escolar del curs 2016/17, el Mini Marató Mapfre o la fira Expo Esport en què els més de 25.000 corredors que participen tant en la Marató com en la 10K paral·lela han arreplegat el seu dorsal.

En eixe àmbit, més d’un miler d’escolars han participat en dos competicions escolars paral·leles. D’una banda, la I MiniOlimpiada del curs, en la que han participat escolars de EMID València, CA Moncada, Arnau Universal, CV Turia, ACMVAL, Balonmano Comenius, Les Abelles, CA Campanar-Redolat, Pio XII, Runners Castellar-Oliveral, col·legi Salgui, CEIP Ausias March, CB Penyaroja, Vinalesa FB i CB Vinalesa.

Els alumnes, de categoria pre-benjamí han realitzat en diferents estacions, jocs adaptats d’esports com a futbol, bàsquet o hoquei entre altres, sempre amb l’objectiu de fomentar la psicomotricitat i la mobilitat, així com iniciar als més xicotets en l’exercici d’activitats esportives i els valors associats a l’esport, com la col·lectivitat o la solidaritat.

Jose Royo - ROYOSPORT

Los más pequeños han compartido el escenario de la salida del Maratón. ROYOSPORT

MiniMaratón en l’eixida dels majors

Així mateix, al voltant d’un miler de xiquets i xiquetes han participat en el Mini Marató Mapfre, promogut també per la Fundació Esportiva Municipal, i en el que s’ha destinat l’euro de la inscripció a la Fundació ANAR, soci solidari de la Marató València Trinidad Alfonso EDP en esta edició de 2016.

El Mini Marató, celebrat en el pont de Montolivet, escenari de l’eixida de la Marató i la 10K, que els més menuts han compartit amb els que demà cobriran la mítica distància de 42.195 metres, han participat des dels menors de cinc anys, que han recorregut 300 metres acompanyats dels seus progenitors, fins a juvenils, que han completat 2.400 metres, passant per tota la piràmide de categories.