Notes de premsa

Més d’1.400 esportistes es donaran cita en la platja del Cabanyal per a disputar el torneig Arena1000 València Beach Handball 2018

 • , , ,

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha participat en la presentació del torneig Arena1000 València Beach Handball 2018, que ha tingut lloc en el Palau de la Baylía, actual seu de la Diputació de València. La delegada municipal ha estat acompanyada per la diputada d’Esports, Isabel Lozano; el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya; el president de la Real Federació Espanyola d’Handbol, Francisco Blazquez; i el president de la Federació d’Handbol de la Comunitat, Arturo Tejedor.

El torneig, que celebra enguany la seua quarta edició en la platja del Cabanyal, del 27 al 29 de juliol, està englobat dins del Circuit Europeu d’Handbol Platja. En la passada edició va comptar amb la participació d’1.200 competidors i 103 equips, una xifra que s’espera ampliar enguany amb al voltant d’1.500 participants i entre 120 i 140 equips. L’accés al recinte on es va a celebrar el certamen és totalment gratuït perquè totes aquelles persones que ho desitgen puguen gaudir de la prova totes en un entorn únic en primera línia de platja. La regidora d’Esports, Maite Girau, ha agraït a la federació valenciana la seua aposta per l’esport de base en el qual “treballem conjuntament per a anar tenint cada vegada més pedrera i per a inclulcar a través de l’esport tots els valors que aporta als nostres xiquets i xiquetes”.

Cal assenyalar que l’evolució quant a la presència de dones en el torneig ha sigut molt positiva des de la primera edició, ja que ha passat d’un 27% d’esportistes femenines inscrites en els 42 equips que van participar en 2015 a un 42% de presència femenina entre els més de 120 equips que s’esperen en aquesta ocasió. Així mateix, les últimes dues edicions han estat marcades per la presència d’equips europeus, sent enguany cinc els conjunts europeus que es disputaran el trofeu front els tres que van participar en 2017.

“Des d’ací faig una crida a tots per a treballar junts i poder recuperar aqueix protagonisme que va tenir l’handbol en la nostra comunitat i en la nostra ciutat, segur que junts ho aconseguirem” ha conclòs la regidora.

El certamen Arena1000 València Beach Handball és un dels esdeveniments esportius de platja més importants del calendari nacional i internacional d’handbol, tal com han reconegut en diverses ocasions jugadors i clubs que qualifiquen la competició de València com la prova i la ciutat més atractiva de tot el circuit nacional en aquesta modalitat esportiva.

Durant l’època estival l’esport es trasllada a la platja, així 11 dels 35 esdeveniments esportius que es van a celebrar en la nostra ciutat van a tenir lloc en les platges de València, la qual cosa permet gaudir de l’esport en escenaris a l’aire lliure com són el mar i les platges de la ciutat.