Notes de premsa

Més de 8.000 corredores s’uniran el 14 d’abril a la Marea Rosa de la Carrera de la Dona de València

 • , ,

La carrera segueix fidel al seu vessant soci-solidària posant en marxa diverses activitats, durant tot el cap de setmana, per a reivindicar el paper de la dona en l’esport i en la societat

La Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana de València ultima els detalls per a la seua pròxima edició, que tindrà lloc el diumenge 14 d’abril i en la qual reunirà més de 8.000 dones corredores en un esdeveniment esportiu i de caràcter solidari i reivindicatiu del paper de la dona en l’esport i en la societat. Les milers de participants prendran l’eixida a partir de les 9.00 hores des de l’Avinguda Enginyer Manuel Soto i tenyiran de rosa l’asfalt valencià per a cobrir els 6,5 quilòmetres de recorregut, per a unir-se després, després de travessar la meta en el Passeig Marítim, al potent Festival d’Aeròbic i Fitnes.

Més de 8.000 corredores s'uniran el 14 d'abril a la Marea Rosa de la Carrera de la Dona de València

Més de 8.000 corredores s’uniran el 14 d’abril a la Marea Rosa de la Carrera de la Dona de València

Totes aquestes dades s’han donat a conéixer en la presentació oficial de la carrera, que ha tingut lloc aquest matí en la Fundació Esportiva Municipal de València, on la regidora d’Esports, Rocío Gil, ha assegurat que “com a regidora d’Esports i Igualtat, és una satisfacció comprovar que la Carrera de la Dona és ja una esdeveniment imprescindible en el calendari esportiu de la ciutat. Però, sobretot, és una cita ineludible per a milers de dona que aprofiten per a eixir al carrer en companyia de les seues germanes, mares, nebodes, ties o amigues i visibilitzar la fonamental i important presència de la dona en el món de l’esport. Per eixe motiu, vull agrair als organitzadors, patrocinadors i col·laboradors que fan possible aquesta gran festa de l’esport femení i aprofite per a animar a totes les dones al fet que participen el pròxim 14 d’abril”.

Però abans, les corredores, viuran un moment especial en la línia d’eixida, quan es rendirà un homenatge a dues dones esportistes que tindran el seu propi carrer a València: la medallista olímpica en Judo, Almudena Muñoz; i la medallista paralímpica en Natació, Pilar Javaloyas.

La cita del 14 d’abril, a la qual les interessades encara es poden inscriure a través d’https://www.carreradelamujer.com/muj-valencia, serà la segona del calendari nacional de les nou proves que componen el circuit nacional, després de la del passat mes en Gran Canària..

La carrera segueix fidel al seu vessant soci-solidària posant en marxa diverses activitats, durant tot el cap de setmana, per a reivindicar el paper de la dona en l'esport i en la societat

La carrera segueix fidel al seu vessant soci-solidària posant en marxa diverses activitats, durant tot el cap de setmana, per a reivindicar el paper de la dona en l’esport i en la societat

#MásQueUnaMuñeca: la nina científica

Un any més, l’acció #MásQueUnaMuñeca oferirà a totes les corredores l’oportunitat de formar part en el procés d’inclusió social i laboral de dones supervivents de diverses formes de violència de gènere. El pin de tela amb forma de nina (amb models diferents) és un producte de marxandatge molt especial que pot aconseguir-se en les fires de les carreres.

Amb l’objectiu de reivindicar el treball de les dones en la investigació i en la ciència, el model que s’oferirà d’enguany a València serà la Nina Científica, que compta amb una ambaixadora de luxe a la ciutat: Susana Rodríguez, corredora, directora de l’Institut de Biomedicina de València CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques) i impulsora de la iniciativa Científiques A la Carrera i a la qual l’organització ha volgut rendir-li un reconeixement fent-li lliurament d’una placa.

Durant tot el cap de setmana, hi haurà diverses activitats per a reivindicar el paper de les dones en l'esport i en la societat

Durant tot el cap de setmana, hi haurà diverses activitats per a reivindicar el paper de les dones en l’esport i en la societat

+Solidàries: Mamàs en Acció

Com a novetat en aquesta edició, dins de la secció +Solidàries, la Carrera de la Dona de València s’alia amb Mamàs en Acció, l’ONG fundada fa més de deu anys per a acompanyar als xiquets i xiquetes que es troben hospitalitzats solos. Aquesta organització ha estat al costat de més de 1.000 menors de tota Espanya, realitzant més de 60.000 hores d’acompanyament.

A més de Mamàs en Acció, també formarà part d’aquesta secció Aendo València, l’Associació d’Afectades d’Endometriosis de València. Tampoc faltarà l’Associació Espanyola de Càncer de Mama Metastásico, que serà present enguany amb la seua campanya LaMQueFalta.

Altres vessants solidaris

Com cada edició, les participants poden optar per un dels 100 dorsals 100% solidaris a favor de Alanna, una entitat que ofereix una atenció integral a les dones en situació de greu vulnerabilitat víctimes de violència de gènere i abusos sexuals buscant la seua inclusió en la societat i la inserció laboral. Durant el procés d’inscripció, les corredores també tenen l’opció de realitzar una donació voluntària extra a Alanna, així com a l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Les dones que vulguen participar en la cita del 14 d'abril, encara poden inscriure's a través de la web de l'esdeveniment

Les dones que vulguen participar en la cita del 14 d’abril, encara poden inscriure’s a través de la web de l’esdeveniment

Així mateix, en finalitzar el circuit nacional es realitzarà una aportació a l’Associació Espanyola Contra el Càncer de 80.000 euros i en aquesta edició 2024 del 20 aniversari de la Carrera de la Dona Central Lletera Asturiana també es faran donacions de 1.000€ a Wanawake Dona que lluita contra la mutilació genital femenina i altres formes de violència cap a les dones; Fundació GEICAM, líders en investigació en càncer de mama; l’Associació Clara Campoamor, que defensa els drets de la dona en tots els àmbits; i Intravenus, l’Associació de creadores per a donar visibilitat i suport a les dones en processos de càncer.

Activitats en la Fira de la Corredora: 12 i 13 d’abril

A més, la Marea Rosa ho té tot preparat perquè les corredores gaudisquen, no sols de la prova del diumenge, si no també d’una gran varietat d’activitats durant els dies previs en la Fira de la Corredora (Fira València, Pavelló 8), on a més del seu dorsal 016, podran recollir la samarreta Oysho de la Marea Rosa i la bossa de regals.

Durant aquestes dues jornades de fira, s’oferiran diferents tallers, xarrades, classes de ioga, pilates o zumba, entre altres activitats, que seran gratuïtes o 100% solidàries i a les quals cal inscriure’s per a reservar plaça a través https://www.carreradelamujer.com/muj-talleres-y-actividades-valencia.