Notes de premsa

Més de 200 xiquetes i xiquets de València participen en les Escoles Esportives de Pasqua de 2021

 • , , ,

Les Escoles Esportives Municipals de Pasqua, organitzades per la Fundació Esportiva Municipal de València en coordinació amb les diferents federacions i entitats esportives de la ciutat, van tancar les seues portes divendres passat després de celebrar nou dies d’intensa activitat esportiva en la qual ha participat 216 xiquets i xiquetes de la ciutat.

El balanç és molt positiu, ja que aquesta edició s’ha vist afectada per la situació pandèmica actual, la qual ha obligat a extremar les mesures d’higiene i seguretat per a la seua realització, tal com estableix la normativa Anti-Covid.

Per campus, la participació es desglossa de la següent manera: en el Complex Esportiu Cultural Petxina/Estadi del Túria (Tram III) s’ha desenvolupat el campus d’escacs i multiesport al qual han assistit 80 alumnes. Segons el Club “Ciutat Vella” d’Escacs, organitzador d’aquesta escola, “estem sorpresos molt gratament perquè, a causa de la Covid-19, ens esperàvem una participació baixa, però no ha succeït així i considerem la xifra de 80 com un èxit, a pesar que altres anys hem comptat amb 90-100 xiquets”.

Més de 200 xiquetes i xiquets de València participen en les Escoles Esportives de Pasqua de 2021

Més de 200 xiquetes i xiquets de València participen en les Escoles Esportives de Pasqua de 2021

A més, el 95% de les inscripcions d’aquest campus procedeixen de gent del barri, amb una reserva del 10% per a alumnes de CMSS. Les edats comprenen dels 6 als 14 anys, dels quals 30 alumnes són d’entre 6 i 8 anys; 28 d’entre 9 i 11 anys i 22 d’entre 12 i 14 anys. En total han participat 47 xiquets i 33 xiquetes.

En el Poliesportiu Verge del Carme Beteró s’ha desenvolupat el campus Hoquei i en aquesta ocasió ha incrementat percentatge de participació, ja que ha tingut un total de 86 inscrits. La majoria són xiquets i xiquetes de 5 a 6 anys i de 9 a 11 anys. El 38% del total dels inscrits són xics i el 62% xiques. En el còmput global hi ha hagut un increment de 40 inscrits respecte a 2016, la qual cosa suposa un 3,18% més.

Per part seua, en el Poliesportiu Benimaclet s’ha dut a terme el campus de Bàsquet que ha comptat amb 50 inscrits, dels quals 29 són xics i 21 xiques. Les edats estan compreses entre els 6 i els 13 anys. En total 27 alumnes i alumnes són de la franja de 6 a 8 anys i 23 de la de 9 a 13 anys.

Les activitats programades dels tres campus de Pasqua d’enguany s’han desenvolupat del’1 al 9 d’abril i tots han comptat amb una vessant multiesport, independentment de l’esport específic al qual es dedicaven.

L’objectiu principal d’aquestes Escoles és facilitar l’aprenentatge dels més xicotets a través de classes esportives i lúdiques, a més de servir de suport a la conciliació laboral i familiar durant el període vacacional de Pasqua.