Notes de premsa

Més de 200 joves promeses del beisbol nacional competiran a València pel Campionat d’Espanya sub-13

 • , ,

Les instal·lacions del camp de Rugbi (Tram V) i de Beisbol-Sófbol (Tram VI) del Jardí del Túria acolliran aquest torneig del 22 al 25 de setembre

Este matí s’ha presentat, a la sala de premsa de la Fundació Esportiva Municipal, el Campionat d’Espanya de beisbol sub13 de clubs que se celebra del 22 al 25 de setembre en les instal·lacions del camp de Rugbi (Tram V) i en el camp de Beisbol-Sófbol (Tram VI) del Jardí del Túria. L’acte ha comptat amb el regidor Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, i el president del Club de Beisbol Astres, Juan García Puig, equip organitzador d’aquest campionat que reunirà 14 equips procedents de tot el país i més de 200 jugadors.

“És un orgull que clubs valencians organitzen este tipus de competicions que, sent sub-13, no solament generen un impacte a nivell esportiu a la ciutat, també econòmic, ja que els jugadors i jugadores venen acompanyats de les seues famílies. Volem continuar referenciant a València com una ciutat que promociona l’esport base. Al final el nostre objectiu és que la futura elit esportiva nasca del nostre esport més popular i que els xiquets i xiquetes que durant aquest cap de setmana coneixeran la ciutat s’enamoren d’ella i que en competicions futures puguen recordar aquest torneig que van disputar ací”, ha indicat Mateo.

Les instal·lacions del camp de Rugbi (Tram V) i de Beisbol-Sófbol (Tram VI) del Jardí del Túria acolliran aquest torneig del 22 al 25 de setembre

Les instal·lacions del camp de Rugbi (Tram V) i de Beisbol-Sófbol (Tram VI) del Jardí del Túria acolliran aquest torneig del 22 al 25 de setembre

Este campionat acollirà els següents catorze equips: el Club Beisbol Barcelona, el CBS Gavà sub13 (Gavà/Barcelona), Tenerife Marlins Port Cruz, Miralbueno Zaragoza, Navegants Valladolid, CBS Rivas, CBS Sant Boi, i de Pamplona seran presents el Irabia, el Club Esportiu Arga i CD Jesuitinas-Amaya. Per a aquesta edició comptem amb la participació de quatre equips valencians: el Club Sòfbol Fènix València, el CBS Antorcha i Club de Beisbol Astros que, davant el gran nombre d’alumnes sub 13 que compta en les seues files, ha fet dos equips per a participar en Lliga i Campionat d’Espanya. L’equip vencedor de l’anterior edició del Campionat, celebrada en Burlada, Navarra, va ser el Tenerife Marlins.

En este sentit, Juan García Puig, ha reivindicat la ciutat com un dels millors escenaris per a celebrar-se el torneig. “Ací a València es pot realitzar perquè tenim una de les millors instal·lacions d’Espanya, probablement la millor situada, jo diria que fins i tot en tota Europa. A més, tenim un prestigi per a organitzar aquest tipus d’esdeveniments. Astros ha organitzat tornejos internacionals com el dels Dodgers de Los Angeles o campionats europeus. La Real Federació Espanyola de Beisbol és qui decideix on es realitzaran els diferents esdeveniments confien en el nostre bon quefer”.

Més de 200 joves promeses del beisbol nacional competiran a València pel Campionat d'Espanya sub-13

Més de 200 joves promeses del beisbol nacional competiran a València pel Campionat d’Espanya sub-13

El format del campionat es divideix en quatre grups, dos d’ells estaran compostos per quatre equips i els altres dos per tres clubs. Cada grup jugarà en el sistema de lliga, tots contra tots a l’una sola volta. Després es realitzarà una fase eliminatòria amb els dos primers classificats per a determinar els 8 millors equips del campionat.

Els equips classificats en tercer lloc jugaran mitjançant sistema d’eliminatòries per a establir els llocs 9é al 12é de la competició, i les habitacions classificades jugaran un únic partit per a establir els llocs 13é al 14é de la competició. El diumenge 25 a partir de les 9 hores se celebraran els partits per a decidir els llocs del 5é al 8é, a les 11.30 hores per als llocs 3r i 4t, i el partit final serà a les 12 hores, amb el corresponent lliurament de trofeus.

València suma amb aquest campionat el quart esdeveniment de beisbol nacional i internacional, entre els quals es troba el classificatori del Campionat Europeu Sub-15 de Beisbol, en el qual va guanyar Espanya, el Women’s International Softball Cup 2022 que va comptar amb la presència de Mèxic, República Txeca i Espanya, i a nivell nacional la final de la Spanish Baseball League 2022, on el CB Astros va aconseguir el subcampionat.