Notes de premsa

Més de 13.000 atletes inauguren l´any corrent en l´aniversari del 10K València Ibercaja

 • , , ,

La primera prova runner de l’any, que se celebra diumenge que ve 14 de gener, s’ha presentat avui en la seu de Ibercaja, patrocinador principal de la carrera. L’acte ha comptat amb la intervenció de la regidora de Salut, Sanitat i Esports, Maite Girau, així com del director provincial territorial de Ibercaja, José Gil Domínguez, la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Teixidor, el president de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de València (AECC), Tomás Trénor, i el director de la 10K València Ibercaja, Álex Aparicio.

La 10K València Ibercaja 2018, inclosa en el calendari runner nacional i internacional, donarà començament a les 9:30h i l’eixida s’efectuarà des del Passeig de l’Albereda en sis onades, una cada quatre minuts.

En el desè aniversari de la carrera,  l’organització ha fet un esforç per atraure a més d’una vintena de corredors d’elit, entre els quals es troben alguns atletes com el keniata Kiprono Menjo (MMP: 27’04’’) o el d’Eritrea Nguse Amlosom (27’28’’). Fins a cinc dels atletes que participaran este diumenge tenen una marca en 10.000m per sota dels 28 minuts.

En categoria femenina destaca la participació, entre d’altres, de les atletes Mary Munanu (31’20’’), Eunice Jepkorir (31’37”) o Liv Westphal (32’42”). En clau nacional, la carrera comptarà amb la participació d’atletes de primer nivell com Juan Antonio Pérez (28’47”) o Juan Carlos de la Ossa (27’55”).

Durant la seua intervenció, la delegada d’Esports, Maite Girau, ha felicitat a l’organització per la trajectòria d’estos 10 anys i ha assegurat que des de l’Ajuntament de València “continuarem donant-li suport perquè seguisca sent una carrera de 10”. A més, ha destacat l’aposta de la 10K València per les dones, amb accions concretes com #LaMitadMásUna o serveis gratuïts el dia de la carrera com la Carpa Femenina.

Activitats paral·leles 

En paral·lel a la prova, l’organització de la 10K ha previst un complet programa d’activitats per a celebrar la seua desena edició, que es desenvoluparan durant tot el cap de setmana.

Dissabte, 13 de gener, tindrà lloc un Breakfast Run en l’antic llit del riu Túria, en el qual els corredors podran compartir un rodatge suau, d’uns 5 quilòmetres, amb els atletes d’elit que diumenge predran l’eixida al passeig de l’Albereda.

A més, el mateix dissabte de vesprada tots aquells que estiguen interessats podran assistir a una jornada de ponències i taules redones on hi haurà xerrades impartides per protagonistes de l’atletisme, com ara Luis de l’Àguila,Iraitz Arrospide, entre d’altres. Les ponències se celebraran en la Sala de Conferències del Complex Esportiu Cultural Petxina, entre les 17:00 a les 20:00 h.

Altres proves 

El mateix diumenge 14 de gener, després de la prova regna (sobre les 11:30h), se celebrarà la ja tradicional Milla València, a la qual li seguirà la Milla Kids per a joves atletes de 12 a 16 anys que vulguen provar-se en la distància. Tancarà la jornada la 10Kids (sobre les 12:00h), on els xiquets de 0 a 12 anys recorreran distàncies des dels 200 als 1.200 metres.

La inscripción a la Milla, que este año celebra su IV edición, tiene un coste de 3€, mientras que la inscripción a las pruebas infantiles (Milla Kids, 10Kids y Parque Infantil) tiene un coste solidario de 1€ que irá destinado íntegramente a la Asociación Duchenne Parent Project Spain, creada y dirigida por padres de niños con distrofia muscular de Duchenne (DMD) y Becker (DMB).

La inscripció a la Milla, que enguany celebra la seua IV edició, té un cost de 3€, mentre que la inscripció a les proves infantils (Milla Kids, 10Kids i Parc Infantil) té un cost solidari d’1€ que anirà destinat íntegrament a l’Associació Duchenne Parent Project Spain, creada i dirigida per pares de xiquets amb distròfia muscular de Duchenne (DMD) i Becker (DMB).

Consulta en el següent plànol el recorregut de la prova i els corts de carrers amb motiu de la prova.