Notes de premsa

Maratón València esgota les seues 33.000 dorsals amb un nou rècord d’inscrits

 • , ,

El 54 per cent dels participants són estrangers i el 20 per cent dones. L’organització habilita una llista d’espera per a cobrir les futures baixes

La Maratón València Trinidad Alfonso ha esgotat els 33.000 dorsals que ha disposat per a la seua pròxima edició el 3 de desembre pràcticament set mesos abans de la seua celebració. La millor carrera d’Espanya segons l’RFEA aconsegueix així un nou rècord de participants inscrits i supera, d’aquesta manera, l’anterior registre que marcava la pròpia carrera valenciana com a fita d’una marató espanyola. A partir d’ara, activa la llista d’espera per a cobrir les baixes per lesió o a través de l’assegurança contractada.

La Maratón València, organitzat per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, comptarà dins d’aqueixos 33.000 inscrits amb un 54 per cent d’estrangers, en el qual també és el major percentatge de la seua història. Els corredors de la Comunitat Valenciana suposen el 25 per cent i la resta d’Espanya aconsegueix el 21. També augmenta en percentatge i en números absoluts la participació femenina, que ha aconseguit al tancament el 20 per cent (nou dels participants van completar la seua inscripció com no binaris).

Maratón València esgota les seues 33.000 dorsals amb un nou rècord d'inscrits

Maratón València esgota les seues 33.000 dorsals amb un nou rècord d’inscrits

Una altra dada cridanera és la bonança del circuit de València Ciutat del Running per a debutar en marató, ja que les dades d’inscripcions reflecteixen que un 21 per cent dels participants s’estrenaran en la distància de 42.195 metres ací. A més, un 38 per cent serà la primera vegada que gaudisquen de la Marató València.

Paco Borao, director de carrera, va reconéixer que “estem molt satisfets de la fidelitat que els corredors valencians, espanyols i estrangers continuen mostrant amb la nostra prova. Aconseguir aquesta xifra d’inscrits exigeix una enorme responsabilitat per a treballar en un gran esdeveniment per a la ciutat de València i que siga satisfactori per a tots els participants”.

El 54 per cent dels participants són estrangers i el 20 per cent dones. L'organització habilita una llista d'espera per a cobrir les futures baixes

El 54 per cent dels participants són estrangers i el 20 per cent dones. L’organització habilita una llista d’espera per a cobrir les futures baixes

Llista d’espera i dorsals amb experiència Premium

Tots aquells que s’han quedat fora però no vulguen perdre’s l’edició de 2023, tenen l’oportunitat d’aconseguir un dorsal apuntant-se a la llista d’espera a través de la pròpia web de la carrera (www.maratonvalencia.com) i esperant que els arribe el seu torn. També és possible adquirir encara una experiència premium, que inclou a més del dorsal, nombrosos avantatges més com a accés a la zona VIP per a corredor i acompanyant, dorsals per al Bimbo Breakfast Run, guarda-roba premium o foto en meta, entre altres serveis.