Notes de premsa

Maratón València esgota els 35.000 dorsals per a l’edició de 2024

 • , , ,

La prova havia augmentat 2.000 places més que en l’edició anterior que s’han acabat en poc més de dos mesos i obri ara la llista d’espera

A nou mesos de la seua celebració, la Maratón València Trinidad Alfonso Zurich ha penjat el cartell de no hi ha dorsals. La prova, organitzada per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha esgotat ja les 35.000 inscripcions disponibles per a participar en la seua 44 edició que tindrà lloc el pròxim 1 de desembre.

La millor marató d’Espanya segons la Reial Federació Espanyola d’Atletisme va obrir les inscripcions per al públic general el 12 de desembre amb 2.000 places més que l’any passat. No obstant això, malgrat l’ampliació la resposta dels corredors ha sigut encara millor, perquè s’ha aconseguit el sold out en poc més de dos mesos mentres que en 2023 va tindre lloc a principis de juny. Este és el sext any consecutiu en què la prova aconseguix esgotar les seues inscripcions.

Maratón València esgota els 35.000 dorsals per a l'edició de 2024

Maratón València esgota els 35.000 dorsals per a l’edició de 2024

“Els corredors ens demostren any rere any que els interessa molt la Maratón València, però nosaltres apostem per un creixement sostenible que ens permeta mantindre la qualitat de la prova”, afirma Paco Borao, president de la SD Correcaminos, que recorda que “València té la marató més gran a la ciutat amb dimensions més xicotetes”.

Més estrangers i repetidors

Per segon any, la carrera comptarà amb més estrangers que nacionals. En total un 60 per cent dels inscrits a la prova provenen de fora d’Espanya, un 17 de la resta del país i un 23 són de la Comunitat Valenciana. Com és habitual en els últims anys, la participació femenina creix un punt fins al 21 per cent amb més de 7.300 dones. També eixa xifra és la dels debutants en la distància. Molt destacada és la xifra del 46 per cent que repetix la marató de València Ciutat del Running.

La prova havia augmentat 2.000 places més que en l'edició anterior que s'han acabat en poc més de dos mesos i obri ara la llista d'espera

La prova havia augmentat 2.000 places més que en l’edició anterior que s’han acabat en poc més de dos mesos i obri ara la llista d’espera

Altres opcions per a apuntar-se

Els corredors que s’han quedat sense dorsal i desitgen participar en la pròxima edició l’1 de desembre tenen l’oportunitat de fer-ho apuntant-se a la llista d’espera que s’obri hui i que servix per a cobrir les places dels inscrits que sol·liciten baixa per lesió o fan ús de l’assegurança de devolució que van contractar durant la inscripció.

Una altra opció és adquirir una de les 100 inscripcions Premium, que convertix la carrera en una experiència VIP i que inclou, a més del dorsal, servicis extra com a ponxo o gravació de medalla, i altres exclusius com l’accés a la zona VIP per a corredor i acompanyant, foto oficial en la meta o un vestuari per a canviar-se després de córrer, així com dorsal per a corredor i acompanyant al Bimbo València Breakfast Run o a la Paella Party La Fallera. Esta inscripció Premium encara pot contractar-se en la web oficial de la carrera.