Notícies

Marató Divina Pastora València: Recorregut millorat, metes més ambicioses

• ,

La Marató Divina Pastora València modifica el seu circuit. Després de dos anys de consolidació estratègica de la prova, per al 2013 es busca oferir un circuit encara més ràpid i consolidar-ho com un dels més plans del panorama europeu de carreres en ruta.

La principal clau d’estes modificacions passa per revalidar l’etiqueta de bronze atorgada per la IAAF per a esta edició i anar aconseguint mèrits per a aspirar a l’etiqueta de Plata, un estàndard de qualitat que cataloga les principals carreres de ruta internacionals i que és un aval d’èxit organitzatiu.

Quant a les novetats del mateix, si alguna cosa nou té el nou circuit de la Marató Divina Pastora València, serà que en els últims quilòmetres de la prova els corredors sentiran la calor del públic. La prova creuarà tota la zona del centre per a arribar al carrer Colón, Navarro Reverter, Plaça Amèrica i Jacinto Benavente, començant ja l’entrada cap a la Ciutat de Les Arts i Les Ciències. Uns quilòmetres que propiciaran, de segur, una gran quantitat de públic animant al pas dels corredors fins a l’arribada a la passarel·la màgica de la línia de meta.

D’altra banda, després de la consolidació estratègica de la prova, s’ha aconseguit un circuit sense túnels ni revoltes pronunciades. A pesar del gran èxit d’animació que es va crear en ells en l’última edició, els corredors ja no hauran de lluitar amb uns desnivells que castigaven les seues cames en els quilòmetres clau del recorregut. Esta modificació ha sigut pensada en pro del corredor, ja que a l’evitar-los, serà més fàcil mantindre el ritme de carrera i barallar per la millor marca personal.

Ja com última diferència respecte al circuit dels anys 2011 i 2012, cal destacar que els últims 8,5 km són en lleugera costa baix, aprofitant les pròpies característiques de la ciutat. Este plantejament afavorirà que el ritme de carrera del corredor no es veja afectat en la recta final de la marató. València és una ciutat pràcticament plana, però el nou circuit pretén evitar que el corredor perda velocitat en els seus quilòmetres finals.

Nuevo recorrido de la maratón 2013

La 10K Carrera Divina Pastora València manté el seu recorregut

Un altre dels grans aspectes que completen la prova és la celebració paral·lela del 10K Carrera Divina Pastora València. El circuit de la carrera de deu quilòmetres es manté i guanyarà en animació. Esta cita complementària a la marató arrossegarà enguany un màxim de 8.000 corredors. La participació en 2012 es va tancar en 6.200 corredors.

Punts d’avituallament i estacions de gels en carrera

També per a esta edició, es confirma el mateix esquema de punts d’avituallament que la prova va instaurar en l’edició de 2012. Es mantenen els punts que alternen avituallament líquid (aigua i powerade) i aquells que tenen provisió sòlida (fruita) tant en circuit i en post meta. D’altra banda, els punts de gels per als corredors estaran ubicats en els quilòmetres 20 i 30. Els gels d’esta edició seran de la marca Infisport.

Estadístiques. A hores d’ara, superats els 3.000 inscrits

A hores d’ara, la xifra d’inscrits per a l’edició de 2013 se supera la xifra redona dels 3.000 participants. Els principals punts d’origen de corredors internacionals se centren a Itàlia, Bèlgica, França i Regne Unit.