Notícies

Marató València inaugura l’exposició de la seua 40 aniversari en el Museu de les Ciències

 • 

La Marató València Trinidad Alfonso EDP continua celebrant la seua 40 Aniversari amb diferents iniciatives a pesar que l’efemèride ha coincidit amb un any marcat pel COVID-19. Així, l’organització de la prova, a càrrec d‘SD Correcamins i el Ajuntament de València, ha inaugurat l’exposició que recorre els moments i elements més representatius de les quatre dècades de la prova, en una mostra d’accés lliure al públic que podrà visitar-se fins al 20 de desembre en el Museu de les Ciències Príncep Felip de les Ciutat de les Arts i les Ciències.

‘40 anys corrent. Història de la Marató València’ és el títol de l’exposició que recrea les principals fites i moments de la prova valenciana en un mural de 20 metres de llarg que, de la mà de Matra Museografia, recull tant la cronografía de la prova, amb els anys, rècords i guanyadors, com els elements icònics per als milers de corredors que han travessat la meta de la prova valenciana, com és una mostra de les samarretes, dorsals, medalles, trofeus o sabatilles d’aquesta llarga història atlètica.

L’exposició compta també amb tres animacions audiovisuals en les quals es destaquen les grans carreres del món, els diferents circuits que ha tingut la prova a València i el compte arrere per a la 40 edició del 6 de desembre, que enguany se celebrarà en manera professional (Elit Edition) a causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia mundial.


“Aquesta exposició recull molts moments d’aquests 40 anys de la Marató València. No estan tots els que haurien d’estar, però és que necessitaríem tot el museu per a donar cabuda a tots aqueixos moments clau de la nostra història”, va assenyalar Paco Borao, president d’SD Correcaminos i director de la prova.

Aquesta exposició estarà oberta al públic fins al 20 de desembre dins de l’horari habitual de la Ciutat de les Arts i les Ciències (dilluns a dijous, de 10 a 18h. i divendres, dissabte i diumenge, de 10 a 19h.) i sempre respectant les mesures de distància, màscara obligatòria i control d’aforament.