Notes de premsa

Els millors pilotaris es donen cita en la XV edició de Mestres de la Pilota

 • , ,

El torneig, que reunirà a les figures més importants d’escala i corda del 2021, es durà a terme els dies 30 de novembre, 2 i 4 de desembre

Tres intenses jornades de la millor pilota valenciana és el que promet el trofeu Mestres de la Pilota, esdeveniment que arriba ja la seua XV edició i reunix els pilotaris més destacats de la modalitat d’escala i corda.

Hui, 23 de novembre, la Sala de Conferències de la Fundació Esportiva Municipal (FDM) ha acollit la presentació d’aquest torneig, que ha comptat amb la participació de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, i el president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Joan Alepuz, acompanyats dels diversos pilotaris que participaran en la competició.

“El trofeu Mestres de la Pilota és, sense cap dubte, el més important per a la nostra ciutat”, ha expressat la regidora d’Esports, Pilar Bernabé. La també presidenta de la FDM ha dit rebre amb “molta il·lusió” aquest torneig històric de pilota perquè “és absolutament necessari que les institucions dediquen tots els esforços possibles per a visibilitzar el nostre esport”.

Els millors pilotaris es donen cita en la XV edició de Mestres de la Pilota. El torneig, que reunirà a les figures més importants d'escala i corda del 2021, es durà a terme els dies 30 de novembre, 2 i 4 de desembre

Els millors pilotaris es donen cita en la XV edició de Mestres de la Pilota. El torneig, que reunirà a les figures més importants d’escala i corda del 2021, es durà a terme els dies 30 de novembre, 2 i 4 de desembre

Així mateix, Bernabé ha remarcat el treball municipal en favor del desenvolupament de la pilota: “des de la FDM treballem molt les escoles esportives. Tenim ja 2000 xiquetes i xiquets que juguen a pilota valenciana a la ciutat”, ha explicat. A més, la regidora d’Esports ha reiterat “el compromís” per part de l’Ajuntament “per a millorar les instal·lacions esportives de pilota”. “Durem a terme una reforma integral del trinquet de Borbotó i construirem una nova instal·lació de pilota al barri de Campanar, que esperem que es convertisca en un centre de referència”, ha detallat.

Calendari de competicions

En l’acte de presentació, també s’han donat a conéixer el calendari i la configuració dels equips participants. Com en edicions anteriors, el trofeu manté un format breu, de tres dies, en els quals l’afició de l’esport autòcton podrà gaudir en Pelayo de partides del més alt nivell.

En total, es disputaran dos semifinals i una final, en la qual participaran, entre altres, el campió de Lliga, d’Individual i de la Copa. La competició començarà el dimarts 30 de novembre, amb la primera semifinal entre Puchol II, Félix i Héctor o Guillermo –depenent de qui es proclame vencedor de la Copa 2– contra Giner, Nacho i Hilari. Dos dies més tard, el dijous 2 de desembre, s’enfrontaran De la Vega, Javi i Carlos contra Marc, Pere i Álvaro Gimeno.

Finalment, les formacions vencedores lluitaran per l’anhelat títol en la final del dissabte 4 de desembre. Totes les partides estan programades en sessió vespertina, a les 18.00 hores. No obstant això, prèviament, a les 16.30 es disputarà també una partida de juvenils. 

Calendari de competicions

Calendari de competicions