Notes de premsa

Els clubs i les federacions de València es beneficiaran d’una línia d’ajudes i subvencions d’1.430.000€

 • ,

La Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València ha dut a terme una reunió informativa a la qual han assistit quasi 150 representants d’entitats esportives

La Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València ha organitzat hui, dilluns 27, una reunió informativa dirigida a clubs i federacions de la ciutat de València, amb la finalitat de proporcionar tots els detalls sobre la convocatòria de subvencions de 2021.

La trobada, que s’ha dut a terme en la Sala d’Actes del Complex Esportiu-Cultural La Petxina, ha comptat amb la presència de la regidora d’Esports, Pilar Bernabé; el director gerent de la Fundació Esportiva Municipal, Borja Santamaría; la cap del Servei d’Esports de l’Ajuntament de València, Cristina Martínez i el cap del Servei Esportiu de la FDM, José Manuel Brotons. D’altra banda, un total de 60 representants de les entitats esportives valencianes han assistit a la reunió de manera presencial. A més, s’ha oferit la possibilitat de seguir la reunió telemàticament, opció que han triat 80 clubs i federacions més.

Amb això, l’FDM continua apostant per fer créixer l’esport a la ciutat de la mà de les entitats esportives valencianes.“Enguany s’ha incrementat l’import de la subvenció respecte a l’any passat i, a més, tenint en compte la millor situació, també es destinarà una part als esdeveniments esportius”, ha explicat la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, qui també ha afegit que espera que“puguem dur a terme diverses reunions al cap de l’any i mantindre el contacte amb tots els clubs de la ciutat”. 

Els clubs i les federacions de València es beneficiaran d'una línia d'ajudes i subvencions d'1.430.000€

Els clubs i les federacions de València es beneficiaran d’una línia d’ajudes i subvencions d’1.430.000€

Ajudar al teixit esportiu i associatiu de València

En la jornada de hui, fonamentalment, s’ha incidit les novetats de la convocatòria d’enguany, així com en les característiques i els terminis de les ajudes i subvencions. A més, s’ha facilitat tota la informació sobre la tramitació de les ajudes i s’han recollit suggeriments sobre aquest tema.

L’objecte de la convocatòria de subvencions és ajudar, de manera immediata i directa, al teixit esportiu i associatiu de la ciutat davant les conseqüències derivades pel Covid-19. S’afavoreix, d’aquesta manera, l’impacte positiu de l’esport sobre la salut, l’activitat física i l’ocupació. El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies naturals des de l’endemà a la publicació en el Butlletí Oficial de la Província.

Ajudes per valor d’1.430.000 €

En total l’import dedicat per l’Ajuntament de València a la convocatòria d’ajudes i subvencions a entitats esportives sense ànim de lucre ascendeix a 1.430.000 euros. Aquest import es divideix en dues grans línies: la d’activitats i projectes esportius federats, que compta amb una dotació econòmica d’1.230.000 euros, i la d’esdeveniments esportius celebrats durant 2021, que té una disposició de 200.000 euros.

La primera línia, la de major quantitat econòmica consignada, està dirigida a activitats i projectes esportius federats previstos durant la temporada 2020-2021, afectats per la paralització o restricció en raó a les mesures adoptades per les autoritats sanitàries amb motiu de la crisi sanitària originada pel SARS-CoV-2.

Quant a la línia destinada a esdeveniments esportius celebrats durant 2021, s’han contemplat tres subcategories subvencionables: esdeveniment especial, esdeveniment popular i esdeveniment rellevant.