Notes de premsa

L’IRONMAN 70.3 València bat rècords en la seua primera edició

 • , ,

La prova va esgotar dorsals en poques setmanes i ja és la més nombrosa de la història en una estrena que serà este diumenge

El passat 18 d’abril es va presentar en l’edifici Veles e Vents i amb la presència de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, el director general d’Esports, Luis Cervera i el director general de The IRONMAN Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez, l‘IRONMAN 70.3 València, una de les proves més conegudes i reconegudes del triatló i del món de l’esport, que es durà a terme este diumenge 21 d’abril amb 3.000 triatletes de 75 nacionalitats diferents, que han esgotat tots els dorsals en una estrena d’esta mena d’esport a nivell mundial.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha destacat “la major participació de la història en una primera edició d’IRONMAN en una ciutat, destacant a més l’alt nombre de triatletes nacionals, amb al voltant d’un 47%. València és una gran ciutat per la seua capacitat organitzativa, per la seua capacitat turística i per, sobretot, el llegat social que deixa en el teixit associatiu-esportiu de la nostra ciutat. És per això que estic segura que València estarà a l’altura per a celebrar este gran dia i fer costat a tots els nostres corredors”.

L'IRONMAN 70.3 València bat rècords en la seua primera edició.

L’IRONMAN 70.3 València bat rècords en la seua primera edició.

València serà el gran escenari d’un nou esdeveniment esportiu internacional de la mà de The IRONMAN Group, amb l’objectiu que els participants gaudisquen del triatló i de tots els atractius que oferix València. L’arquitectura, el clima solejat, la gastronomia i un entorn natural protegit seran els companys de viatge dels atletes que participen en esta nova prova, així com dels seus acompanyants.

Els llocs més emblemàtics de la ciutat seran el recorregut de l’IRONMAN 70.3 València, tot un repte i atracció per als triatletes participants. En el segment de natació, a partir de les 07:30 hores, la Marina de València acollirà als triatletes en 1,9 quilòmetres per les seues aigües protegides i d’excel·lent qualitat per als participants. A més, este lloc oferix als aficionats i acompanyants fantàstics punts d’animació, tant en la part inicial com en l’eixida.

La prova va esgotar dorsals en poques setmanes i ja és la més nombrosa de la història en una estrena que serà este diumenge.

La prova va esgotar dorsals en poques setmanes i ja és la més nombrosa de la història en una estrena que serà este diumenge.

El traçat amb bicicleta serà ràpid i desafiador, amb una mescla de trams plans i terrenys amb un cert desnivell. Els triatletes tindran la zona de transició en els tinglats de la Marina de València en direcció a la Serra Calderona i de tornada a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Esta combinació de trams, que induïxen a la velocitat i segments amb una mica de desnivell, afig emoció i varietat a la carrera, posant a prova les habilitats ciclistes durant una sola volta de 90 km amb més de 800 metres de desnivell, conquistant el terreny de València tant fora com dins de la ciutat.

La carrera a peu, amb un recorregut total de 21 km, seguix un traçat de dos voltes, amb eixida i arribada a la Ciutat de les Arts i les Ciències, i els atletes correran al llarg del Jardí del Túria, on s’espera una gran afluència de públic pel seu fàcil accés.

El traçat amb bicicleta serà ràpid i desafiador, amb una mescla de trams plans i terrenys amb un cert desnivell.

El traçat amb bicicleta serà ràpid i desafiador, amb una mescla de trams plans i terrenys amb un cert desnivell.

 

La prova oferix places classificatòries per Grups d’Edat per al prestigiós Campionat del Món Vinfast IRONMAN 70.3 2024, que se celebrarà el 14 i el 15 desembre de 2024 en Taupō, Nova Zelanda, per la qual cosa un centenar d’atletes professionals competiran en IRONMAN 70.3 València en un elenc excepcional (Laura Philipp, guanyadora d’Ironman 70.3 Tallinn i Ironman Sud-àfrica 2023 o Antonio Benito, guanyador d’Ironman 70.3 Swansea + Pucon 2023, entre altres).

IRONMAN 70.3 València destaca en el pla nacional al ser el recorregut amb més triatletes espanyols des d’abans de la pandèmia, amb la participació de més de 1.200 atletes nacionals, superant a la prova celebrada a Marbella l’any 2018. La capital del Túria també acollirà a nombrosos triatletes internacionals, de diversos països del món, sobretot del Regne Unit, França, Itàlia i Bèlgica, entre altres.

La carrera a peu, amb un recorregut total de 21 km, seguix un traçat de dos voltes, amb eixida i arribada a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

La carrera a peu, amb un recorregut total de 21 km, seguix un traçat de dos voltes, amb eixida i arribada a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

 

València, reconeguda no sols com la ciutat del running, sinó també com una destinació turística incomparable, serà l’escenari perfecte per a este triatló excepcional. Durant tot el cap de setmana, els participants d’esta prova, que solen viatjar acompanyats i tindre un perfil estranger, amb poder adquisitiu mig alt, visitaran la nostra ciutat, participant i tenint un impacte directe en l’economia local.

Qualsevol persona interessada en informació relativa a l’IRONMAN 70.3 València (horari, distàncies…) pot consultar-la en la seua pàgina web oficial: https://www.ironman.com/.