Notes de premsa

L’hoquei serà el protagonista de la quarta jornada de les Miniolimpiades

 • , ,

Activitats esportives per a xiquets i xiquetes de 6 i 7 anys

El pròxim 23 de març de 2024, se celebrarà en el Poliesportiu Verge del Carme Beteró la quarta edició de les Miniolimpiades de la temporada 2023/2024. Una activitat multiesportiva, que s’emmarca dins del programa dels Jocs Esportius Municipals de la ciutat de València, dirigida als xiquets i les xiquetes de primer cicle de Primària, és a dir, als nascuts en els anys 2016 i 2017 i, que els oferix la possibilitat de participar en una jornada lúdica esportiva com a complement a la seua educació física.

Esta activitat està organitzada per la Fundació Esportiva Municipal i, en esta ocasió, la jornada es desenvolupa en col·laboració amb la Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana on es practicaran jocs preadoptius basats en este esport.

Les Miniolimpiades introduïxen als xiquets i les xiquetes en l’esport de manera progressiva, adaptant les pràctiques esportives a les capacitats evolutives pròpies de l’edat dels escolars.

Des de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València s’aposta per una iniciació esportiva saludable i la més educativa possible. Per això, a través d’activitats com les Miniolimpiades s’advoca per una iniciació poliesportiva, que implique el màxim de patrons motors.

L’hoquei serà el protagonista de la quarta jornada de les Miniolimpiades.

Les Miniolimpiades (multiesport, jocs preadoptius) són una verdadera oportunitat per a iniciar-se, de la millor manera possible, en l’esport, sense especialitzar-se de manera prematura. El multiesport permet ampliar l’experiència dels escolars, en enfrontar-los amb la pràctica de diversos esports i diferents moviments tècnics, alguna cosa que els experts consideren el més adequat per a l’educació física i la iniciació esportiva dels més joves.

Esta activitat reunix totes les condicions necessàries per a garantir una correcta iniciació. Protegix la salut dels menors en adaptar l’esport a les seues capacitats actuals; promou una educació física integral en estimular una gran varietat de moviments i tècniques esportives i; a més, evita riscos com l’estrés i ansietat que, moltes vegades s’associen a la competició esportiva, en xiquets i xiquetes d’estes edats.

Calendari de proves

Entre els mesos de novembre de 2023 i maig de 2024, estan programades un total de sis activitats, que es duran a terme en diverses instal·lacions esportives municipals i localitzacions de la ciutat de València. Totes les jornades seran multiesportives, encara que cadascuna d’elles incidirà en un esport particular.

El 23 de març, es realitzaran les quartes jornades de les Miniolimpiades i se celebraran les jornades d’hoquei en el Poliesportiu Verge del Carme Beteró, mentre que el 20 d’abril tornarà el protagonisme al rugbi en el Tram V del Jardí del Túria i, finalment, el 25 de maig es donaran per finalitzades les Miniolimpiades amb unes jornades multiesportives en la instal·lació Beachbol de la Platja de la Malva-rosa.

Actualment, les inscripcions estan obertes per a centres escolars i entitats esportives fins dijous que ve 21 de març i es poden fer a través de la web oficial de la Fundació Esportiva Municipal i per a més informació podeu contactar amb l’Oficina de Jocs Esportius de València en el mail jocsesportius@fdmvalencia.es.

Activitats esportives per a xiquets i xiquetes de 6 i 7 anys.