Notes de premsa

“L’esport escolar a València, a debat”, jornada sobre el futur de l’oferta esportiva de la ciutat a la població escolar

 • , ,

Experts, esportistes i representants d’entitats relacionades amb l’esport escolar participaran en una jornada tècnica i de debat dins de les accions sobre la reflexió d’aspectes d’esta mena d’esport

El pròxim 7 de juny, la Fundació Esportiva Municipal de València i l’Associació de Psicologia de l’Esport de la Comunitat Valenciana (APECVA), en col·laboració amb Caixa Popular i Generalitat Valenciana, organitzarà a la Sala de Conferències del Complex Esportiu Cultural Petxina “L’esport escolar a València, a debat”, jornada tècnica inclosa dins de les accions de la Fundació Esportiva Municipal de València en la seua fase de reflexió sobre el futur de l’oferta esportiva dirigida a la població escolar de la ciutat.

La jornada comptarà amb la participació d’experts en els camps de les ciències de l’activitat física i l’esport, la psicologia, la sociologia, etc., i també esportistes i representants d’entitats relacionades amb l’esport escolar.

Clic per a descarregar la informació completa de “L'esport escolar a València, a debat”.

Clic per a descarregar la informació completa de “L’esport escolar a València, a debat”.

“L’esport escolar a València, a debat” tractarà dues grans àrees temàtiques: riscos d’una iniciació esportiva primerenca i models d’iniciació esportiva alternatius en l’esport escolar, d’una banda, i l’esport en l’adolescència i l’organització d’activitats esportives en els instituts d’Educació Secundària i Formació Professional, d’altra banda.

La jornada començarà a les 09.00 hores amb la presentació de la jornada “L’esport escolar a València a debat: Diagnòstic actualitzat”, on participaran la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Luis Cervera, la gerent de la Fundació Esportiva Municipal, Mª Ángeles Vidal, i el president d’APECVA, David Peris.

A les 09.30 hores començarà el primer panell “Quins avantatges tenen la iniciació poliesportiva enfront de l’especialització primerenca en un esport?”, amb la participació del docent i investigador de la Universitat de València, Juan Pedro Molina, el president d’APECVA, David Peris, el titulat en el Graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Claudio Nieto, i l’exesportista i actual tècnic esportiu, Mª Carmen García-Campero, tot això moderat per la tècnica esportiva de la Fundació Esportiva Municipal, Laura Jordán.

Després d’un descans, a les 12.00 hores es reprendrà l’activitat amb el segon i últim panell “Com impulsar projectes esportius en els Centres i Instituts de Secundària?”, amb la participació del professor d’Educació Física de l’Institut d’Educació Superior Benimaclet, Vicente Miñana, professora titular del Departament de Didàctica d’Educació Física, Artística i Música de la Universitat de València, Alexandra València-Peris, el vicepresident i membre fundador d’APECVA, Enrique Cantón, i el subdirector general de centres docents de la Generalitat Valenciana, Gustavo Martínez, tot això moderat per la tècnica esportiva de la Direcció General d’Esport, Eva Pérez.

La jornada està dirigida a responsables de centres educatius de Primària i Secundària, entitats organitzadores d’activitats esportives en edat escolar, clubs esportius, federacions, entrenadors i monitors, tècnics esportius en general, estudiants de Ciències de l’Activitat Física i l’esport, etc.

Experts, esportistes i representants d'entitats relacionades amb l'esport escolar participaran en una jornada tècnica i de debat dins de les accions sobre la reflexió d'aspectes d'esta mena d'esport.

Experts, esportistes i representants d’entitats relacionades amb l’esport escolar participaran en una jornada tècnica i de debat dins de les accions sobre la reflexió d’aspectes d’esta mena d’esport.

Per a inscriure’s, haurà d’emplenar-se el butlletí d’inscripcióhttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf7zPJP0PblxlFwXIv1-KiKSmeGfc7NVMRe3mYY3XzVpDgqOg/viewform?pli=1

Existirà un orde de prioritat en l’admissió, d’acord amb la data d’entrada de les inscripcions. Als participants que assistisquen a la jornada se’ls expedirà un certificat acreditatiu de la seua participació.

Per a més informació, consultar la pàgina web de la Fundació Esportiva Municipal (https://www.fdmvalencia.es/es/) i d’APECVA (https://www.apecva.es/).

 

Díptic de la jornada:

Descarregar el dossier amb tota la informació.

Descarregar el dossier amb tota la informació.