Notes de premsa

Les MiniOlimpiades 2023-2024 van començar amb més de 100 participants en unes jornades multi esportives pre-rugbi

 • , ,

El Tram III de l’Estadi Túria es va convertir en un circuit de sis pistes orientades a diferents jocs esportius modificats

Dissabte passat, les Miniolimpiades van arrancar nova temporada amb unes jornades multi esportives adaptades del rugbi en les pistes del Tram III de l’Estadi Túria, on van participar 110 xiquets i xiquetes de sis i set anys repartits en 12 equips.

Els equips participants van ser Club Atletisme Campanar APío XII A, Pío XII BACMVAL AFed. Atletisme A, Fed. Atletisme B, Fed. Atletisme C, CA. Poblats MarítimsSalgui ASalgui B, CEIP Comunitat Valenciana  i Teodor Llorente A.

Les pistes de l’Estadi Túria van acollir proves orientades a les diferents modalitats de rugbi (futrugby, circuit amb diferents variants…), per a finalitzar amb placajes al matalasset, passes, recepcions… Les Miniolimpiades van a tancar la seua jornada amb el lliurament de samarretes als participants i una egua amb els i les monitors i monitores. Tant famílies com participants van gaudir d’unes jornades multi esportives.

Les Miniolimpiades van arrancar nova temporada amb unes jornades multi esportives adaptades del rugbi.

Les Miniolimpiades van arrancar nova temporada amb unes jornades multi esportives adaptades del rugbi.

Què són les Miniolimpiades?

Les Miniolimpiades (multi esport, jocs preesportius) són una vertadera oportunitat per a iniciar-se, de la millor manera possible, en l’esport, sense especialitzar-se de manera prematura. El multi esport permet ampliar l’experiència dels escolars, en enfrontar-los amb la pràctica de diversos esports i diferents moviments tècnics, alguna cosa que els experts consideren el més adequat per a l’educació física i la iniciació esportiva dels més joves.

Aquesta activitat reuneix totes les condicions necessàries per a garantir una correcta iniciació. Protegeix la salut dels menors en adaptar l’esport a les seues capacitats actuals; promou una educació física integral en estimular una gran varietat de moviments i tècniques esportives i; a més, evita riscos com l’estrés i ansietat que, moltes vegades s’associen a la competició esportiva, en xiquets i xiquetes d’aquestes edats.

Les Miniolimpiades són una vertadera oportunitat per a iniciar-se, de la millor manera possible, en l'esport, sense especialitzar-se de manera prematura.

Les Miniolimpiades són una vertadera oportunitat per a iniciar-se, de la millor manera possible, en l’esport, sense especialitzar-se de manera prematura.

Calendari de proves restants

  • 20 de gener de 2024 (Atletisme) Tram III Jardí del Túria
  • 24 de febrer de 2024 (Voleibol) Pavelló Benicalap (C/Castellonet de la Conquesta, 18)
  • 23 de març de 2024 (Hoquei) Poliesportiu Beteró (C/Campillo Altobuey, 1)
  • 20 d’abril 2024 (Rugbi) Tram V Jardí del Túria
  • 25 de maig de 2024 (Multi esportiva) Platja de la Malva-rosa. Instal·lació Beachbol

Inscripció

La inscripció pot realitzar-se de dues formes diferents: