Notes de premsa

Les millors espasistes de l’esgrima nacional es donen cita aquest cap de setmana a València

 • , ,

Aquest cap de setmana se celebra el XIX Trofeu Ciutat de València Espasa Femenina Sènior. La trobada tindrà lloc el dissabte 12 de maig en el Poliesportiu Benimaclet, on es reuniran les millors tiradores d’Espanya per a disputar-se un trofeu que ja s’ha convertit en una de les grans cites de l’esgrima femenina dins del panorama nacional.

El torneig es desenvoluparà en dues fases, començant per la competició individual a les nou del matí i, una vegada finalitzada, es donarà pas a la fase nacional per equips, en la qual els diferents clubs es disputaran una plaça per a poder optar al Campionat d’Espanya Sènior. Fins al moment, tan sols hi ha quatre campionats classificatoris per a la fase final a Espanya i un d’ells és el XIX Torneig Ciutat de València d’Espasa Femenina Sènior.

L’escenari central de la prova serà la sala d’esgrima del poliesportiu municipal de Benimaclet, perfectament equipada per a poder oferir un torneig de màxima qualitat a les competidores. Entre les esportistes participants es troben algunes de les millors espasistes que actualment ocupen les primeres posicions de la classificació nacional, a més de tiradores estrangeres amb gran trajectòria en l’esgrima.

Sense dubte una oportunitat única per a conèixer millor l’esgrima en una competició oberta en la què gaudir amb noves promeses i esportistes consolidades, que posaran tota la seua obstinació a alçar-se amb un dels trofeus amb més solera de la ciutat que el pròxim any complirà el seu vintè aniversari.

El XIX Torneig Ciutat de València d’Espasa Femenina Sènior està organitzat per la Sala d’Armes València i es troba integrat en el calendari oficial de la Federació d’Esgrima de la Comunitat Valenciana i de la Reial Federació Espanyola d’Esgrima.

Fase d’ascens a la Segona Divisió Nacional de Waterpolo Masculí en Natzaret

La piscina municipal del Poliesportiu Natzaret acull aquest cap de setmana, de l’11 al 13 de maig, la Fase d’Ascens a la Segona Divisió Nacional de Waterpolo Masculina. València es converteix així en una de les tres seus d’aquesta competició, al costat de Madrid i Bilbao, consolidant a la nostra ciutat com a lloc de referència d’esdeveniments esportius d’índole nacional i internacional.

Un total de vuit equips, procedents de diferents comunitats autònomes, es disputaran la plaça en joc per a poder estar en la Segona Divisió Nacional del waterpolo masculí espanyol la pròxima temporada. Quant a la representació local, serà el valencià Club Waterpolo Turia l’encarregat de lluitar per l’ascens per a retornar el waterpolo masculí de València a la Segona Divisió Nacional.

Els equips participaran dividits en dos grups, que s’enfrontaran en l’aigua sota el format de lliga a una sola volta. Els dos primers de cada grup es creuaran entre ells en semifinals i els guanyadors de les mateixes jugaran la final, de la qual eixiran el vencedor absolut que haurà obtingut el preuat lloc en Segona Divisió Nacional.