Notes de premsa

Les “Corregudes de Joies” de Pinedo donen el tret d’eixida

 • ,

Pinedo ja prepara els últims detalls per a celebrar les seues tradicionals Corregudes de Joies. A les set de la vesprada de hui, dilluns 19 d’agost, en la platja Creu de la Conca es donarà començament a esta competició eqüestre. Seran tres dies de carreres en què participaran huit participants, tres hòmens i cinc dones. Una cita en què l’emoció, la tensió i la velocitat es combinen per a fer disfrutar al públic assistent en el marc incomparable de la costa valenciana.

Cartel Corregudes de Joies 2013

Cartell Corregudes de Joies 2013

Els genets hauran de recórrer una distància de 700 metres a llom del seu cavall sense usar cap tipus de sella de montar. El que creue primer la línia de meta es proclamarà guanyador de la prova i rebrà la preada joia, un trofeu que consistix en un mocador de seda amb una corona de llorer i que, tradicionalment, s’entregava a l’amada.

Les Corregudes de Joies són una de les principals atraccions de la Festa Grossa, les festes patronals en honor de la Mare de Déu del Rosario d’esta pedania valenciana. És precisament en Pinedo, on este esport tradicional valencià s’ha celebrat ininterrompudament durant dècades i sempre amb una gran acollida de curiosos i aficionats.