Notes de premsa

Léo Bergére i Laura Madsen fan història en l’Ironman 70.3 València

 • , ,

El francés, amb un temps de 03.40:24, i la danesa, amb un crono de 04.09:58, estrenen el palmarés de la prova valenciana en la qual van participar 2.800 triatletes

Este diumenge, Ironman 70.3 celebrava la seua primera edició a València amb la xifra més alta de triatletes en una ciutat debutant, prop de 3.000 esportistes procedents de diversos països del Món, on s’han imposat el francés Léo Bergère, amb un temps de 03.40:24, en categoria masculina, i la danesa Laura Madsen, amb un crono de 04.09:58, en categoria femenina.

Des de les 07.30 hores, amb el sol sobre la dàrsena interior de la Marina Real de València, els primers triatletes es llançaven a l’aigua, que els rebia amb una temperatura que fregava els 19 graus. Després de 1,9Km nadant, els triatletes emprenien la modalitat de ciclisme amb uns 90 quilòmetres per davant cap a la serra Calderona. La ruta es feia més suportable en la segona mitat abans d’encarar la mitja marató final per la zona del Jardí del Túria i la Ciutat de les Arts i les Ciències, que ha enamorat a tots els que debutaven a la ciutat del running.

Ironman 70.3 celebrava la seua primera edició a València amb la xifra més alta de triatletes en una ciutat debutant.

Ironman 70.3 celebrava la seua primera edició a València amb la xifra més alta de triatletes en una ciutat debutant.

El triatleta olímpic francés, Léo Bergère ha complit amb els pronòstics com un dels grans favorits, aconseguint una victòria que li assegura una plaça en el Campionat del Món Ironman 70.3 en Taupō (Nova Zelanda). Encara que va ser el suís Sven Thalmann el més ràpid a completar la primera de les tres disciplines, natació, amb una mica més d’un segon sobre Bergère, el triatleta gal va començar a imposar el seu ritme i va començar a millorar els registres dels seus adversaris en el segment ciclista, aconseguint un avantatge suficient per a administrar-la en la mitjana marató final.

L’alemany Jan Stratmann ha travessat la meta tres minuts després i tan sols un segon més tard l’ha fet el seu compatriota Jannik Schaufler.

Léo Bergére i Laura Madsen fan història en l'Ironman 70.3 València.

Léo Bergére i Laura Madsen fan història en l’Ironman 70.3 València.

En categoria femenina, va haver-hi també doblet alemany en el podi per darrere de la vencedora, la danesa Laura Madsen, que es va imposar amb un temps de 04.09:58 i quasi dos minuts d’avantatge sobre l’alemanya Lena Meibner, segona amb 04.11:46 i sobre la compatriota d’esta, Caroline Pohle, tercera amb 04.12:11.

Alguna cosa semblança a la carrera masculina va ocórrer en esta categoria, on Madsen va controlar la prova quan va començar a tirar sobre la bicicleta i després de superar a l’alemanya Caroline Pohle, que havia sigut la més ràpida en els quasi dos quilòmetres realitzats nadant. Després d’això, la carrera estava darrere i va ser Maidser qui s’ha emportat la segona plaça, superant a Pohle, tercera i 25 segons més lenta que la seua companya.

El francés, amb un temps de 03.40:24, i la danesa, amb un crono de 04.09:58, estrenen el palmarés de la prova valenciana en la qual van participar 2.800 triatletes.

El francés, amb un temps de 03.40:24, i la danesa, amb un crono de 04.09:58, estrenen el palmarés de la prova valenciana en la qual van participar 2.800 triatletes.

Rendiment dels triatletes espanyols

El millor valencià i segon espanyol per darrere de Carlos Oliver Vives, octau amb 03.45:38, va ser el debutant Roberto Sánchez Mantecón. El triatleta de Mislata va debutar en la distància Ironman 70.3 fregant el Top 10, en dotzena posició, amb un temps total de 03.46:15.

Sánchez Mantecón va completar el tram de natació en 23 minuts (15é), després va recuperar terreny i posicions en el segment ciclista sobre carreteres ben conegudes pel valencià, fins a tancar els 90 km en dotzé lloc en 2.07:25. Finalment, en la mitjana marató final va acabar catorzé amb 1.11:32.

Va fregar el podi d’espanyols altre valencià, Emilio Aguayo, que va acabar vint-i-dosé amb 03.48:16, i que es va retrobar amb la mateixa distància en la qual va guanyar la Copa d’Espanya en 2017. Ramir Marqués, del CEA Bétera, va completar el podi valencià amb 04.06:32.

En categoria femenina, la millor espanyola va ser Judith Corachán Vaquera, amb un gran rendiment, després de parar el crono en 04.17:57, temps amb el qual va tancar el Top 10 gràcies a la seua octava posició en la mitjana marató final. Laura Gómez Ramón va ser la segona espanyola entre les professionals (17a), amb 04.24:36.

El millor valencià i segon espanyol per darrere de Carlos Oliver Vives, octau amb 03.45:38, va ser el debutant Roberto Sánchez Mantecón.