Notícies

Les millors carreres d’Espanya de Mitja Marató i Marató estan a València

 • 

La Marató València Trinidad Alfonso, que ha complit la seua 34 edició, és la millor carrera d’Espanya en la distància dels 42.195 metres, per davant de Barcelona, Sevilla i Madrid, segons el rànquing publicat per la Federació Espanyola d’Atletisme.

Meta del Maratón Valencia.

Meta del Maratón Valencia.

La prova valenciana va acumular 1.673 punts, 246 més que la de Barcelona, mentres que Sevilla (1.332) guanya per huit punts el tercer posat a Madrid.

A la mig marató també domina el de València, que ha complit 25 anys i suma 2.555 punts. Li seguixen en la llista les carreres de Madrid (1.802) i Barcelona (1.258). 

En la distància de 10 quilòmetres sobreïx la Sant Silvestre Vallecana, que amb 2.083 doblega en puntuació a la segona carrera del rànquing, els 10 km Vila de Laredo. El tercer lloc, amb 697, correspon a València Trinidad Alfonso.

La classificació de milles concedix el primer posat a la de Berango (955), seguida d’Aranda de Duero (821) i Real Vall de Cayón (565). Finalment,el matèria d’ultrafons, els 100 km Vila de Santander s’imposa, amb 380 punts, als 100 km de Madrid (334), en les dos úniques carreres del calendari espanyol en esta distància.

La classificació de carreres s’establix tenint en compte factors com la capacitat organitzativa, l’antiguitat en el calendari de la Federació Espanyola, el nombre d’atletes participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes basat en una puntuació que s’obté en funció del lloc que ocupen en els rànquings d’Espanya i del món.

Una vegada sumats cada un d’eixos conceptes, es trau la mitjana de les tres últimes edicions celebrades i la carrera que obté la major puntuació es posa al front en cada una de les cinc categories.