Notes de premsa

Les mesures per a l’eficiència energètica de la Fundació Esportiva Municipal permeten un estalvi de més 420.000 euros en 2013

 • , ,

L’aposta de la Fundació Esportiva Municipal per l’eficiència energètica ha posat en marxa diferents mesures i accions que, per exemple el passat any, va permetre estalviar més de 420.000 euros gràcies a la implantació de diverses mesures de reducció del gasto en energia, com l’aplicació de gespa artificial o l’ús de vehicles elèctrics.

En 2013 es va arribar a reduir un 43% el consum d’electricitat respecte a l’any 2012 gràcies a la implantació de sistemes informatitzats de control de consums, que permeten una monitorització total d’estos, i faciliten la detecció d’avaries i consums desproporcionats quasi a l’instant, emetent el sistema alarmes en cas de detectar anomalies. Tot això, unit a una reducció d’un 22% de consum també de gas.

Imagen de archivo de Petxina.

Imagen de archivo de Petxina.

A pesar de la pujada del cost de l’energia, la FDM ha estalviat un 14% en la partida pressupostària destinada a energia (electricitat i gas), la qual cosa suposa prop de 230.000 euros en un sol any. A més, també s’ha reduït l’impacte mediambiental en més de 1.625 tones de CO2 a l’any.

Durant els últims anys s’ha conclòs el procés de conversió a gespa artificial els camps d’herba natural i de terra de futbol, futbol 7, rugbi i beisbol de la ciutat, el que ha suposat un estalvi en aigua, abonat, tractaments del terreny i fitosanitaris de 121.000 euros a l’any. Això suposa una reducció de costos del 80% respecte als anteriors camps tradicionals d’herba natural.

Una altra de les actuacions ha sigut la utilització de vehicles elèctrics, en compte dels de gasolina: s’ha estalviat en combustible fins a 3.800 euros per any, i l’atmosfera deixarà de rebre 5,6 tones de CO2 a l’any. En esta mateixa línia, l’ús de calderes d’alta eficiència ha permés millorar el rendiment en el consum de gas, instal·lant calderes de condensació (un 25% més eficients).

La Fundació Esportiva Municipal es va sumar a ‘L’Hora del Planeta’

La Fundació Esportiva Municipal es va sumar també a la iniciativa mundial ‘L’Hora del Planeta‘, promoguda per l’organització WWF (Fondo Mundial para la Naturaleza) per a conscienciar i mobilitzar a la societat en favor de la protecció del medi ambient. Per això, 34 instal·lacions esportives i poliesportius municipals van apagar el dissabte 29 de març les seues llums durant una hora, sumant-se a esta apagada.

Van ser els poliesportius municipals de Nazaret, El Carmen, Benimaclet, El Cabanyal, Benicalap, La Hípica, Monteolivete, Marchalenes, Benimámet, Virgen del Carmen Beteró, Dr. Lluch, Quatre Carreres, Asturias i Malilla. A més, també ho van fer els pavellons de Fuente de San Luis, Velódromo Lluís Puig, Malvarrosa, San Isidro i Benicalap; i els centres esportius Estadio del Turia, Orriols, Patraix, Torrefiel, Petxina, Abastos, Marni i La Creu del Grau. Finalment, també es van sumar les piscines de Trafalgar, Fuente de San Luis, Piscina Valencia i Ayora junt amb els camps de rugbi del Tramo V del Jardín del Turia i de beisbol del Tram VI, així com la Residencia Deportiva del Complejo La Petxina.