Notes de premsa

Les Escoles Esportives Municipals de València augmenten en un 7% el nombre d’alumnes inscrits

 • , , , ,

Les Escoles Esportives Municipals de València han crescut en el curs 2017-2018 en un 7% quant al nombre d’alumnes inscrits respecte a la temporada passada. En total 500 escolars més s’han apuntat a les activitats formatives que s’imparteixen en els centres educatius de la ciutat, passant de 5.996 a 6.433 alumnes.

El creixement en el nombre d’alumnes ho lideren les modalitats esportives d’Activitat Física i de Base, pre-esport i escacs. L’increment també és notable quant a la xifra de xiquetes inscrites. En aquest sentit, les dades reflecteixen una pujada del 10% respecte al curs 2016-2017, de manera que el nombre d’alumnes passa de 2.588 a 2.865 durant aquest curs.

En l’actualitat, les Escoles Municipals estan presents en 100 centres escolars de la ciutat i ofereixen un total de 22 disciplines esportives diferents, després de la inclusió, a l’inici del curs, de les modalitats de rugbi i triatló.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha assenyalat que “treballem perquè les escoles esportives municipals siguen l’instrument adequat que permeta la pràctica de l’esport a tots i totes els xiquets i xiquetes valencianes. És gratificant comprovar que cada vegada són més els i les xiquets i xiquetes que participen en elles”.

Les Escoles Esportives Municipals ofereixen la possibilitat d’iniciar als més xicotets en la pràctica esportiva, amb la facilitat de poder realitzar-ho en les instal·lacions del propi centre educatiu, així com en algunes instal·lacions esportives municipals.

Totes les classes s’imparteixen en dies laborables i en horari no lectiu, amb la intenció de facilitar la conciliació familiar dels pares mares treballadors amb fills en edat escolar. A més, amb l’objectiu d’afavorir la integració, tots els grups escolars són mixts i estan dirigits per tècnics esportius qualificats.