Notes de premsa

Les entitats esportives sense ànim de lucre de la ciutat optaran a ajudes d’1.400.000 euros

 • , ,

Les dues grans novetats d’aquesta temporada són la inclusió de l’esport adaptat i l’avançament del 75% de la quantia als sol·licitants

L’Ajuntament de València aprovarà demà en Junta de Govern Local les línies d’ajudes i subvencions a clubs i entitats esportives sense ànim de lucre per un total d’1.400.000 € euros. Els projectes esportius secundats seran presentats i duts a terme per entitats sense ànim de lucre amb seu social en el terme municipal de València.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha ressaltat que “S’ha aprovat la convocatòria de subvencions per a entitats esportives sense ànim de lucre de la ciutat de València, amb 1.400.000 euros d’import, i que, a més de les quatre línies habituals que es venien desenvolupant els últims anys d’esport escolar, esport per a tots, competició oficial i esdeveniments esportius, s’afig enguany una cinquena línia dedicada únicament i exclusivament al suport, potenciació i visibilització de l’esport adaptat a la ciutat de València. A més, una altra de les novetats és que el 75% de la quantia aprovada es podrà avançar a les entitats esportives per al desenvolupament dels seus diferents projectes esportius. Cal ressaltar que amb aquestes ajudes donem un gran impuls a l’esport a la nostra ciutat, especialment als projectes que promouen els valors esportius i educatius i la participació en competicions esportives oficials. A més, en aquesta nova temporada, ajudant d’una manera més directa si cap a l’esport adaptat que ha sigut inclòs amb una línia d’ajudes pròpia.”.

I és que, les línies subvencionades pugen a cinc en aquesta nova convocatòria, sent la gran novetat la incorporació de la línia d’esport per a persones amb discapacitat, que ve a sumar-se a les ja existents d’esport escolar, esport per a tots, competició oficial i esdeveniments esportius. Una altra de les novetats per a enguany serà que s’abonarà a compte, amb càrrec al pressupost 2023, el 75% de la quantia aprovada per la Junta de Govern Local. El pagament del 25% restant s’efectuarà una vegada aprovada la justificació de la subvenció.

Les entitats esportives sense ànim de lucre de la ciutat optaran a ajudes d'1.400.000 euros

Les entitats esportives sense ànim de lucre de la ciutat optaran a ajudes d’1.400.000 euros

Aquesta nova línia valorarà els projectes dirigits a la promoció de la pràctica esportiva de persones amb discapacitat (físiques, psíquiques i sensorials) i projectes utilitzats com a eina per a la seua integració social. S’inclouran en aquest àmbit els projectes corresponents a la participació dels clubs en activitats oficials o de competició oficial que siguen organitzades regularment per les federacions esportives. Al seu torn, podran presentar-se també les entitats que utilitzen l’esport inclusiu com una activitat lúdica i d’integració, fora de les esferes de l’esport federat.

Pel que fa a esport escolar, les ajudes van dirigides a projectes destinats a la població en edat escolar menor de 18 anys (projectes d’ensenyament-aprenentatge de l’esport, d’activitats recreatiu-educatives, de competició esportiva escolar….), valorant-se particularment els que tinguen especial impacte positiu en col·lectius subjectes a especial protecció social.

Quant a la línia d’esport per a tots, es destinaran les ajudes a projectes dirigits a la població adulta major de 18 anys, valorant-se particularment els que tinguen especial impacte positiu en col·lectius subjectes a especial protecció social com la població major de 65 anys, la promoció de la participació de la dona en l’àmbit esportiu, la població amb discapacitats, els colectius en risc d’exclusió social o immigrants.

Respecte a la línia de competició oficial, està dirigida a projectes de competició esportiva oficial en diferents nivells i categories desenvolupats per clubs esportius, i actuacions dirigides a la millora de les condicions tècniques i a la promoció dels esportistes d’alt nivell, tant clubs de competició d’alt nivell, que participen en competicions internacionals o en les dues màximes categories nacionals de les competicions organitzades per les seues respectives federacions; com a clubs esportius, que participen en competicions de nivell inferior als anteriors. En tots dos casos es refereix tant als esports d’equips com individuals.

En el cas dels esdeveniments esportius, les ajudes contemplen tres sub-categories subvencionables: Esdeveniment Especial, Campionats d’Espanya, de les Copes de SSMM el Rei i de SSMM la Reina en la màxima categoria absoluta nacional; Esdeveniment Popular, competicions oficials inferiors a la màxima categoria absoluta; i Esdeveniment Rellevant, d’inscripció lliure i oberta a la ciutadania en general.

Cal recordar que, aquesta última temporada, 179 clubs, federacions i entitats esportives es van acollir a aquestes subvencions.