Notes de premsa

La Volta a Peu més popular de València recorrerà aquest diumenge el centre de la ciutat

 • , , ,

València torna a acollir aquest diumenge una nova edició de la Volta a Peu Caixa Popular, la número 36, que enguany disputaran més de 9.000 participants. La carrera més antiga de València, organitzada per la Sociedad Deportiva Correcaminos amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Fundació Esportiva Municipal, començarà a les 10 hores des del Passeig de l’Albereda, on també tindrà situada la meta.

Els participants hauran de completar un recorregut de vuit quilòmetres travessant algunes de les principals avingudes, com la Gran Via Marqués del Túria, Gran Via Germanies, l’avinguda del Port, i els carrers de Sant Vicent Màrtir, Guillem de Castro o Blanqueries. A més, durant el trajecte, es podran apreciar alguns dels monuments més emblemàtics de la ciutat, com les Torres de Serrano, la Plaça de Bous o les Torres de Quart.

Per a evitar aglomeracions i sorpreses innecessàries quant a corts de carrers es recomana l’ús del transport públic, ja siga autobús, Metro o Valenbisi. Les parades més properes de l’EMT per a accedir a la zona de la prova són la de l’Albereda-Pla del Reial (Línies 6, 9, 11, 16, 26, 28, 70, 94 i 95) i General Elio-Vivers (Línies 31, 70, 71, 79 i 81). Quant al metro, l’estació més pròxima és la d’Albereda, on tenen parada les línies 3, 5, 7 i 9.

La 36ª Volta a Peu s’ha convertit en una de les poques proves en les quals la participació femenina se situa per sobre de la masculina. En aquesta ocasió amb un 51% de dones inscrites enfront del 49% d’homes. Així mateix, destaca el fet que el 99% dels corredors inscrits viuen en la província de València, encara que en aquesta xifra estan representades al voltant de 30 nacionalitats diferents.

Les inscripcions estaran obertes fins al dissabte a les 20 h, únicament en les plantes d’esports d’El Corte Inglés de la ciutat (Pintor Sorolla, Nuevo Centro i avinguda de França). Tots els participants que finalitzen la carrera rebran una samarreta especial de la prova d’enguany.