Notes de premsa

La Volta a Peu omplirà València el diumenge de famílies i corredors

 • , ,

Els participants recorreran alguns dels llocs més emblemàtics de València com les Torres de Serrano, el carrer Colón o les Torres de Quart

Aquest matí s’ha presentat la 67 edició de la Volta a Peu València a la sala de premsa de la Fundació Esportiva Municipal. A l’acte ha assistit el regidor d’esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo; el president S.D. Correcaminos, Paco Borao i el gerent de Asindown, Manuel Campos.

La Volta a Peu València patrocinada per l’Ajuntament de València i organitzada per la S.D. Correcaminos, celebrarà la seua 67 edició i els seus 99 anys, el pròxim 21 de maig i tornarà a omplir els carrers de la ciutat amb milers de persones de totes les edats que trien aquesta cita per a passar un matí en família o amb amics gaudint de l’esport i d’un recorregut de 6.200 metres que torna a passar per llocs tan emblemàtics com les Torres de Serrano, el carrer Colón o les Torres de Quart, per a començar i acabar en l’Albereda com ho fera des de la seua primera edició en 1924.

La Volta a Peu omplirà València aquest diumenge de famílies i corredors

La Volta a Peu omplirà València aquest diumenge de famílies i corredors

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha destacat “la Volta a Peu és una prova mítica de la ciutat de València, és la prova en la qual la majoria de valencians i valencianes ens iniciem en les carreres populars. A més, és una de les proves en les quals hi ha una major participació de dones, que és un dels grans objectius que perseguim des de l’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal: fomentar i igualar la participació de la dona en l’àmbit esportiu. Sens dubte aquesta edició núm. 67, però que se celebra des de fa 99 anys, és el preludi del que serà l’any que ve un gran centenari d’esport popular a la nostra ciutat.”

Aquest matí s'ha presentat la 67 edició de la Volta a Peu València

Aquest matí s’ha presentat la 67 edició de la Volta a Peu València

Aquesta carrera degana de la ciutat està emmarcada en el calendari de València Ciutat del Running 2023, està limitada a 7.000 dorsals i el 52% dels inscrits, són dones, a una setmana de la celebració de la prova. Cal recordar que l’última setmana, històricament, és la que registra la majoria d’inscripcions en la Volta a Peu, per la qual cosa aquest percentatge pot fins i tot incrementar-se.

En aquesta edició, a més, córrer amb la família torna a tindre premi perquè l’organització repeteix amb el seu trofeu per a la família més nombrosa. Per a concursar en aquesta categoria, els participants hauran d’acordar els dos cognoms amb els quals desitgen denominar al seu equip-familiar, i assenyalar-los en l’apartat corresponent del formulari d’inscripció.

Els participants recorreran alguns dels llocs més emblemàtics de València com les Torres de Serrano, el carrer Colón o les Torres de Quart

Els participants recorreran alguns dels llocs més emblemàtics de València com les Torres de Serrano, el carrer Colón o les Torres de Quart

A més d’una gran festa de l’esport, la Volta a Peu té un marcat caràcter solidari, ja que un dels 3 euros que costa la inscripció anirà destinat a la Fundació Asindown i en concret al seu projecte La Mare Que Va, un centre de formació en hostaleria i turisme per a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual on es podran celebrar esdeveniments, fomentant la inclusió sociolaboral del col·lectiu i posant en valor les seues capacitats. Un espai sostenible i respectuós amb el medi ambient que estarà situat en La Marina de València i que esperen estiga en marxa a l’estiu de 2023.

Les inscripcions per a aquesta nova edició estaran obertes en la web oficial www.voltaapeuvalencia.org fins al divendres 19 de maig i en les plantes d’Esports dels centres El Corte Inglés de Pintor Sorolla, Nuevo Centro i Avinguda de França fins al dissabte 20 de maig. Com sempre, aquesta carrera es podrà realitzar corrent o caminant i tots els inscrits s’emportaran la mítica samarreta commemorativa de la Volta a Peu en acabar l’esdeveniment.