Notícies

La valenciana Ana Carrascosa es va despedir del Judo en Petxina: “Este esport em va robar el cor”

 • ,

Ana Carrascosa (València, 6 de maig de 1980) ha posat punt final a una dilatada carrera en un dia, el de la seua despedida del judo professional, on va estar acompanyada per tots els que li han vist arribar al màxim alt, però també patir i ser constant per a aconseguir les seues metes. La judoka valenciana diu adéu “al que ha sigut la meua vida en l’alta competició durant quinze anys. Hui dic adéu amb la tranquil·litat d’haver donat el cent per cent en este esport i la satisfacció d’haver aconseguit grans metes. Comença una nova etapa en la meua vida que estic segura afrontaré amb la mateixa passió”. L’acte ha comptat amb la presència de Alejandro Blanco, president del Comité Olímpic Espanyol, María José Catalá, consellera d’Educació, Cultura i Esport, i Cristóbal Grau, regidor d’Esports i Joventut, entre molts familiars i amics.

El Complex Cultural i Esportiu de Petxina ha sigut l’escenari triat perquè Ana Carrascosa reba un merescut reconeixement a tants anys d’esforç. “Des de molt xicoteta la meua vida ha girat entorn a l’esport. El bàsquet va ocupar una part molt important de la meua vida, però el que em va robar el cor va ser el judo. Des que vaig començar a practicar-lo ha sigut el centre de la meua vida. Em sent una esportista privilegiada, orgullosa, ple i feliç. He aconseguit molt més del que podia imaginar però el meu major orgull és la constància, l’honestedat i l’honor d’haver representat a la Comunitat Valenciana i a Espanya”. Ana Carrascosa ha volgut donar les gràcies a Alejandro Blanco “pel seu suport durant estos anys” i també a “les autoritats, família, amics i companys de l’esport”. Especialment agraïda amb sa mare, Ana Zaragoza, “pel seu esforç i implicació des de molt xicoteta. Sense ella res haguera sigut possible”.

ana carrascosa

Blanco, Carrascosa, Català y Grau.

Entre els noms propis que han marcat la seua trajectòria no va voler passar per alt al seu primer entrenador Jesús Lloretper fer que ame tant este esport”. La seua presència va emocionar la valenciana el dia del seu adéu. Ana es porta un gran afecte dels companys “que m’han fet arribar el seu afecte des de qualsevol part del món”, als metges i fisioterapeutes que li han “atenció i mimat” al llarg d’estos anys, i, com no, especialment a Azucena Verde, l’entrenadora que li ha vist aconseguir els èxits. “Gràcies Azucena per ser la persona que ha fet que treballe molt dur i que m’ha ensenyat a no posar-me límits. Gràcies per embarcar-te amb mi en esta aventura que ha durat sis anys”. Azucena no ha volgut deixar escapar l’oportunitat d’agrair estos anys al seu costat. “d’esta llarga carrera que has tingut em quede amb l’esforç, la teua decisió de fer un pas al front i amb les rialles. A partir d’ara vola lliure i els meus millors desitjos per a tu”.

Cristóbal Grau ha volgut destacar la seua labor ambaixadora per tot el món. “Has brindat a la ciutat i a l’esport nacional deu anys magnífics i jo m’atorgue eixa representació i en nom de tots els valencians vull donar-te les gràcies”. La consellera María José Catalá ha incidit en els valors que deixa per al dia de demà. “Espere que tot el que representes i tot el que has aprés, el treball, la disciplina i el patiment, m’agradaria que tots poguérem aprofitar-ho, que arribe a les persones més xicotetes i que sàpien que ser disciplinat té la seua recompensa”. Per la seua banda, Alejandro Blanco, president del COE, hi ha assenyalat que sempre ha sigut “una xiqueta molt encantadora fins que et portaven al tatami”, símbol dels valors que li han acompanyat este temps. “Sempre has demostrat en els teus entrenaments una implicació en els projectes i després ha vingut l’èxit, que és una conseqüència. És una gran lliçó per a l’esport i per a la vida”.

Ana ha rebut de mans de Alejandro Blanco una placa commemorativa en què es podia llegir ‘Campiona en el món dels somnis i el tatami‘. Cristóbal Grau i María José Catalá, per la seua banda, li han fet entrega d’una litografia de la ciutat de València.

Emotivo momento de la despedida de Ana

Emotivo momento de la despedida de Ana

 

Una trajectòria plena d’èxits

El col·legi Maristas i el club Judokan, als seus cinc anys, marcaria l’inici d’una dilatada carrera en la disciplina que li ha vist triomfar a base de sacrifique i passió. Ana diu adéu havent aconseguit la participació en les últimes dos edicions dels Jocs Olímpics. A Pequín 2008 va arribar com a número u del món després d’una gran temporada en què va conquistar el campionat d’Europa. Una lesió li va privar del metall, però va aconseguir un meritori diploma olímpic (sèptima). Els seus segons Jocs van arribar a Londres 2012 després de quatre anys que van marcar la seua esplendor esportiva despresa de collir dos medalles d’Europa més, dos joies en mundials i tres podis consecutius en el Grand Slam de París. A més, la valenciana ha guanyat en quatre ocasions el campionat d’Espanya absolut.

Palmarés de Ana Carrascosa Zaragoza

  • 9 vegades Campiona d’Espanya (cadet, júnior i 4 títols en categoria absoluta)

  • 4 vegades medallista Europea: Campiona Europa Lisboa 2008, Medalla de Plata Maribor (Slovenia) 2002 i Tibilisi ( Geòrgia) 2009; Medalla de Bronze Istanbul 2011

  • Doble medallista Mundial: Medalla de Bronze Cto. món Rotterdam 2009 i Medalla de Bronze Cto. Món Paris 2011
    2 vegades Olímpica: Beijing 2008 (Diploma Olímpic, 7o lloc) i Londres 2012 Medalla de Bronze Jocs Mediterrani 2009, Itàlia

  • 26 medalles internacionals en Grand Slam, Grand Prix i World Cups Número 1 del Rànquing Mundial en el cicle Olímpic (2008-2012)

  • Ambaixadora València Capital Europea de l’Esport 2011.

  • Premi al Mèrit Esportiu Ciutat de València 2009.