Notícies

La València Cup Girls homenatjarà referents del futbol femení

 • ,

Del 28 de juny al 2 de juliol la ciutat de València celebrarà la segona edició de la València Cup Girls, un torneig internacional de futbol base femení que reunirà al voltant de 64 equips provinents de més cinc països. 

Per a aquesta nova edició la València Cup Girl vol retre homenatge a aquelles pioneres que van establir les bases del futbol femení i que amb la seua passió per aquest esport van servir com a referents a les futbolistes de les actuals i futures generacions. Per aquest motiu s’ha organitzat un partit All Stars que se celebrarà el pròxim 30 de juny, a les 20.30 hores, en un dels camps on es desenvoluparà tota la competició. Per a aquest partit especial ja han confirmat la seua participació jugadores com: Tere Saurí, María José Casamayor ‘Gullit’, Ana Hernández ‘Petit’, Empar Broch, Ángeles Olmeda, Laura Ots, Rosa Castillo, Lucía Llano, María Fernández, Sonia Prim, Paula Arnal, Amanecer Climent, Irene Polo, Cristina Estévez, Mariví Simó o Sandra Guerrero, entre altres noms que s’aniran sumant en les pròximes dates.

L’organització d’este torneig de futbol base femení treballa en els preparatius d’un esdeveniment molt especial perquè es farà el salt respecte a l’edició del passat any cap a un perfil internacional. Participaran equips de la Comunitat Valenciana, de la resta d’Espanya i d’altres països, que s’aniran confirmant segons s’acoste la celebració aquest torneig, que se suma a l’aposta que la pròpia regió fa per la visibilitat i impuls de l’esport femení.

El torneig es dividirà en quatre categories d’edat: xiquetes menors de 12 anys (G12), xiquetes menors de 14 anys (G14), xiquetes menors de 16 anys (G16) i xiques menors de 19 anys (G19). Esportivament, el torneig es divideix en dues fases: Una primera fase en la qual en cada categoria es formaran grups de quatre conjunts, que jugaran entre ells pel sistema de liguilla. I una fase final, tant play off A com play off B, en la qual es disputaran eliminatòries fins a definir els guanyadors. D’aquesta manera, a cada equip se li garanteix la disputa d’un mínim de quatre trobada. Tots els camps de joc seran de primera qualitat.

MÉS INFORMACIÓ