Notes de premsa

La València Cup Girls 2023 tornarà a comptar amb la participació del Valencia CF i el Levante UD

 • ,

La pròxima edició de la València Cup Girls, el torneig de futbol base femení internacional que l’any passat va reunir a la ciutat més de 600 jugadores i més de 20 equips, tornarà a comptar amb la participació del Levante UD, el vigent campió, i del Valencia CF. Les acadèmies dels dos equips ja van participar a les dues edicions passades del torneig celebrades el 2021 i 2022 i tornen a sumar-se per a la propera edició del 2023.

La València Cup Girls és un esdeveniment esportiu que té com a objectiu donar més visibilitat a l’esport femení en categories base. Igual que en les anteriors edicions, el torneig tornarà a transcórrer en una artèria principal de la ciutat de València com l’antic llit del Túria en instal·lacions municipals com el Camp de Futbol Tram II, el Camp Pont de Fusta o el Camp de Serrans, si bé es podrien sumar nous.

Cal recordar que la tercera edició de la València Cup Girls porta com a novetat un canvi de data. A diferència de les dues edicions passades no tindrà lloc a finals de juny, sinó per Setmana Santa, del 6 al 9 d’abril. Aquest canvi busca aprofitar l’aturada de les lligues oficials per fomentar una participació major participació tant nacional com internacional.

El torneig es dividirà en cinc categories d’edat: xiquetes menors de 12 anys (G12), xiquetes menors de 14 anys (G14), xiquetes menors de 16 anys (G16), un segment sub’19 (G19) i una cinquena d’edat lliure (G). A més, la projecció de les referents del futbol femení es mantindrà amb un partit de llegendes i diverses activitats paral·leles.

La València Cup Girls està organitzada per l’Associació Sportea amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, la Fundació Esportiva Municipal, la Diputació de València i la Comunitat de l’Esport de la Conselleria d’Esport de la Generalitat Valenciana.