Notes de premsa

La tradicional Sant Silvestre Popular de València homenatja a Sorolla

 • , ,

El límit d’inscripció és de 15.400 dorsals que podran recollir-se fins al 30 de desembre i la recaptació anirà destinada íntegrament a IIS La Fe i a la seua investigació sobre les malalties rares

Este matí s’ha presentat la 38é edició de la Sant Silvestre Popular de València, en Auditori de l’Institut d’Investigació Sanitària de l’Hospital La Fe, que se celebrarà el 30 de desembre. A l’acte han assistit la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil; la directora general d’Investigació i Innovació de la Conselleria de Sanitat, Mariola Penadés; el gerent de l’Hospital Universitari i Poltècnic La Fe, José Luís Poveda Andrés; el director regional de Comunicació, Sostenibilitat i Relacions Institucionals d’El Corte Inglés de la Comunitat Valenciana, Pau Pérez Rico; el gerent de Correcaminos, Juan Manuel Botella i, en representació de tots aquells que pateixen malalties rares, Noah Higón.

La tradicional Sant Silvestre Popular de València homenatja a Sorolla

La tradicional Sant Silvestre Popular de València homenatja a Sorolla

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha destacat “hui som ací en l’Institut d’Investigació de La Fe on hem presentat la Sant Silvestre de València, que eixirà del carrer Xàtiva i acabarà en la Plaça de l’Ajuntament el dia 30 de desembre. A partir del 4 de desembre tot aquell que ho desitge podrà adquirir el seu dorsal en les plantes d’esport d’El Corte Inglés, un dels patrocinadors d’esta carrera. Carrera que, a més, té un vessant solidari: l’euro que costa la compra del dorsal anirà destinat íntegrament a l’Institut d’Investigació de La Fe, donant especial visibilitat en esta edició a les malalties rares, malalties que tanta visibilitat necessiten i que des de la Sant Silvestre li la donarem. A més, enguany tenim un cartell inspirat en Sorolla que ha fet un dissenyador valencià mitjançant IA, intel·ligència artificial, per a commemorar l’aniversari de la mort de Sorolla, el gran pintor valencià”.

El límit d'inscripció és de 15.400 dorsals que podran recollir-se fins al 30 de desembre

El límit d’inscripció és de 15.400 dorsals que podran recollir-se fins al 30 de desembre

Esta carrera és l’última prova de l’any que se celebra a la ciutat de València i començarà a les 20:00 hores al Carrer Xàtiva nº2, recorrent tot el centre històric i, finalitzant en la Plaça de l’Ajuntament, amb una distància de 5.000 metres. Esta nova edició comptarà amb un total de 15.400 dorsals, dels quals 400 seran de modalitat competitiva. I, les inscripcions estaran obertes a partir del 4 de desembre.

La recaptació anirà destinada íntegrament a IIS La Fe i a la seua investigació sobre les malalties rares

La recaptació anirà destinada íntegrament a IIS La Fe i a la seua investigació sobre les malalties rares

Esta prova és la més divertida, lúdica i festiva del calendari sent una cita imprescindible en les dates nadalenques i, en les activitats familiars que es fan a la ciutat. Una prova on els corredors i corredores podran anar disfressats, si ho desitgen, i on no hi ha límit d’edat per a poder participar encara que els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats durant la prova d’una persona major d’edat que es responsabilitze d’ells.

Rocío Gil, també ha volgut assenyalar “esta és la carrera idònia per a donar eixe enfocament tan humanitari, tan necessari, tan solidari, i sobretot, donant-li eixa visibilitat a les malalties rares. També m’agradaria donar les gràcies a El Corte Inglés ja que gràcies a este patrocinador podem posar en marxa la compra de dorsals solidaris. A més, ens ajudaran, fent unes polseres perquè tothom que participe eixe dia puga portar-les, lluir-les, no sols durant la carrera, sinó també la resta de dies per a donar visibilitat a les malalties rares”.

Les inscripcions a la modalitat competitiva (400 dorsals), només podran realitzar-se en les oficines de la S.D Correcaminos situada en la C/ Arquebisbe Fabián y Fuero 14, des del 12 al 27 de desembre de 2022 de 9:30h a 13:*30h i de 16:30h a 20:00h.

Esta prova és la més divertida, lúdica i festiva del calendari

Esta prova és la més divertida, lúdica i festiva del calendari

Respecte a la modalitat no competitiva (15.00 dorsals), les inscripcions, que s’obriran el pròxim 4 de desembre, es realitzaran en les plantes d’esports de les botigues d’El Corte Inglés de Nuevo Centro, Pintor Sorolla, Avinguda de França i Hipercor Ademuz fins al 30 de desembre o fins a esgotar existències.

El cost d’inscripció per a totes dues modalitats serà de 1€ solidari que anirà destinat íntegrament a l‘Institut d’Investigació Sanitària la Fe per a l’estudi de les malalties rares. En este sentit, El Corte Inglés entregarà al costat del dorsal, una polsera reivindicativa sobre les malalties rares.

En este sentit, la representat de malaties rares, Noah Higón ha volgut recalcar “sense ciència no hi ha futur i, per això cal investigar més. La ciència necessita més recursos perquè tres milions de persones a Espanya, dels quals aproximadament 3.000 són valencians i valencianes s’alcen cada dia amb la il·lusió que hi ha vida. Vull reivindicar que no s’obliden d’eixos tres milions de persones que som zebres, que som cavalls amb ratlles i que ens ha tocat conviure amb una malaltia rara. Agrair a l’ISS La Fe per tota la labor que realitzen, per donar-nos eixe demà i, per descomptat, a l’Ajuntament per dir-me que sí a esta bogeria de ser el soci solidari de la Sant Silvestre de València. El dia 30 de desembre correrem per la investigació i per eixa esperança”.

Les inscripcions, que s'obriran el pròxim 4 de desembre, es realitzaran en les plantes d'esports de les botigues d'El Corte Inglés

Les inscripcions, que s’obriran el pròxim 4 de desembre, es realitzaran en les plantes d’esports de les botigues d’El Corte Inglés

Por último, destacar que l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat impulsar, promoure i afavorir la investigació biomèdica d’excel·lència en el si de l’Hospital La Fe de València, creat entre l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, el Consell Superior d’Investigacions Científiques, la Fundació per a la Investigació de l’Hospital Universitari La Fe de la Comunitat Valenciana i la Fundació IVI.

Per a ampliar informació, descarregar el Reglament Sant Silvestre de València 2023.