Notes de premsa

La tercera etapa de la Setmana Ciclista Valenciana finalitza el dissabte a la Plaça de l’Ajuntament

 • , ,

La tercera etapa de la Setmana Ciclista Valenciana arribarà este dissabte a la Plaça de l’Ajuntament, on els espectadors i aficionats a esta disciplina podran gaudir de l’espectacle esportiu en el centre de la ciutat. La tercera jornada d’aquesta prova, dirigida exclusivament a dones ciclistes professionals, eixirà de Sagunt a les 12 hores per a recórrer 137 quilòmetres travessant el port de L´Oronet fins a arribar a València, aproximadament a les 16 hores.

Setmana Ciclista Valenciana 2018

La segona edició d’esta competició solament per a dones, organitzada pel Club Ciclista Escapada, va començar dijous passat 22 de febrer i consta de quatre etapes que, un any més, recorren les tres províncies de la Comunitat. La tercera d’estes etapes, amb meta a València, compta amb 137 quilòmetres, el tram més llarg de la prova.

La delegada municipal en matèria d’Esports, Maite Girau, ha expressat que “és una satisfacció haver aconseguit que esta segona edició de la Setmana Ciclista arribe al cor de la nostra ciutat i acollir a les fémines d’elit, ja que apostem per l’esport femení i sempre estarem recolzant este tipus d’iniciatives que visibilizan a les dones esportistes. Convidem a la ciutadania al fet que participe en este esdeveniment d’una disciplina amb gran arrelament a la nostra ciutat i a la nostra comunitat”, ha conclòs la regidora.

Setmana Ciclista Valenciana

La dificultat orogràfica de la tercera jornada es troba en el port de L´Oronet, de segona categoria, el cim del qual està situat encara a 48 km de meta. La localitat de Sagunt, a més de l’eixida, acollirà dos sprints especials en els quilòmetres 29 i 60, mentre que la línia de meta estarà situada en la mateixa plaça de l’Ajuntament de València.

Una vegada finalitzada la tercera etapa dissabte que ve tindrà lloc l’última fase de la competició, el diumenge 25 de febrer, que es desenvoluparà a Benidorm i on es coneixerà, finalment, el nom de la guanyadora d’aquesta edició.

En total participen 29 equips de sis corredores cadascun, el màxim permès per la Unió Ciclista Internacional (UCI). La Setmana Ciclista Valenciana és la primera cita marcada en el calendari europeu en la categoria  femenina.