Notícies

La Selecció Espanyola de Handbol tria València per a preparar el Mundial de Qatar de 2015

 • ,

El regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de València, Cristóbal Grau, ha rebut esta vesprada a l’expedició de la Selecció Nacional Absoluta de Handbol que ha arribat este migdia a la ciutat. La comitiva, encapçalada pel president de la Reial Federació Espanyola de Handbol, el valencià Francisco Blázquez, està composta pel seleccionador nacional, Manuel Cadenas, el president de la Federació Valenciana de Handbol, Arturo Tejedor i els 16 convocats pel tècnic.

Recepción oficial en Valencia.

Recepción oficial en Valencia.

El combinat nacional passarà els pròxims quatre dies en la nostra ciutat preparant el Mundial de Qatar, que començarà a mitjan mes de gener. El pavelló municipal de El Cabanyal acollirà durant estos dies als actuals campions del món que viatgen al país asiàtic amb la intenció de renovar títol. A més, la Federació aprofitarà estos dies a València per a rodar en alguns punts de la ciutat i contornada el vídeo promocional del Mundial que s’enviarà a les televisions de tot el món amb els drets d’emissió del torneig.

Grau els ha donat la benvinguda, ha posat a la seua disposició les instal•lacions esportives de la nostra ciutat i els ha desitjat la major de les sorts en l’assalt a revalidar el títol de millor equip del món. D’esta manera, una vegada més l’esport del més alt nivell aposta per la nostra ciutat i les seues instal•lacions esportives per a la seua preparació i entrenament, com succeïx habitualment en altres disciplines com l’hoquei, atletisme, ciclisme, tenis o judo.

La selección, en el Ayuntamiento.

La selección, en el Ayuntamiento.

Després de la parada per a les vacacions de cap d’any, la Selecció arrancarà la segona fase de preparació el diumenge 4 de gener a Oviedo, on disputaran el XL Torneig Internacional d’Espanya. Després d’este torneig, els internacionals tindran un dia lliure, per a tornar a concentrar-se el 13 de gener, ja a Madrid, i viatjar a Qatar el dimecres 14 a primera hora del matí.

El handbol s’ha consolidat com un dels esports que més èxits ha atorgat al nostre país en els últims temps. Els majors èxits en la història de la Selecció Espanyola són haver-se proclamat campiona del món en el Mundial de 2005 celebrat a Tunis i ,huit anys després, en el Mundial de 2013 celebrat a Espanya. A més, en els últims 20 anys, ha guanyat tres medalles de bronze en Jocs Olímpics (Atlanta 1996, Sidney 2000 i Pequín 2008), una altra medalla de bronze en el Mundial 2011, tres medalles de plata i una de bronze en els Campionats d’Europa i un or en els Jocs Mediterranis.