Notes de premsa

La Sant Silvestre 2015 obri els seus terminis d’inscripció a partir de demà dimarts, en favor de l’ong ‘PayaSOSpital’

 • , , ,

La carrera popular Sant Silvestre 2015 arriba enguany a la seua 32 edició, en una convocatòria que tindrà lloc el pròxim dia 30, amb l’objectiu de convertir-se de nou en una festa de l’esport i de la solidaritat. Així ho ha explicat hui la regidora d’Esports, Maite Girau, qui ha convidat veïns, veïnes i visitants a participar de la convocatòria.

És una activitat esportiva al mateix temps que popular i festiva, perquè volem que esport i festa, i esport en família vagen de la mà”. Com en ocasions anteriors, la carrera repetix la seua vocació solidària, i l’euro d’inscripció per participant que es recapta es destinarà íntegrament a una ONG, que enguany serà l’entitat ‘PayaSOSpital’.

La regidora Girau ha assegurat que és “un motiu d’orgull per a l’Ajuntament tindre este final de temporada, el pròxim 30 de desembre, com a colofó de l’activitat esportiva de la ciutat, i més amb esta prova per a despedir l’any i donar la benvinguda a l’any nou amb bons propòsits”. La Sant Silvestre combina la carrera de competició, en la qual prendran part 600 corredors i corredores; i un segon vessant popular i festiu, per al qual s’ha incrementat el nombre de dorsals, “tenint en compte el gran seguiment que té, i per a donar participació a veïns i veïns de tota edat i condició”, ha explicat la regidora d’Esports.

La San Silvestre 2015 abre su plazo de inscripción a partir del día 15, en favor "PayaSOSpital"

La San Silvestre 2015 abre su plazo de inscripción a partir del día 15, en favor “PayaSOSpital”

La “carrera més popular i festiva de l’any” donarà començament a les 20:00 hores del 30 de desembre, amb eixida des del carrer de Xàtiva. Com és habitual, s’ha descrit un circuit pel centre urbà, amb meta en la plaça de l’Ajuntament.

El representant de la Societat Esportiva Correcaminos, Recaredo Agulló, ha evocat els orígens de la Sant Silvestre “fa més de 30 anys, quan el nombre de participants ni tan sols arribava als 2.000”. Durant estes 3 dècades, ha explicat Agulló, “València s’ha convertit en la ciutat per excel•lència de la carrera a peu”.

Les persones aficionades, famílies i grups interessats a prendre part en la convocatòria poden inscriure-s’hi des de demà mateix en les plantes d’Esport dels diferents centres d’El Corte Inglés de la ciutat, fins al dia 30 a les 12:00 hores. Es tracta d’una inscripció solidària, atés que s’aportarà 1 euro en favor de ‘PayaSOSpital’.

Una “operació” de transplantament de nas sense anestèsia

La presentació de la prova ha comptat amb la presència de Sergio Claramunt, el “doctor Max Receptes”, director artístic de ‘PayaSOSpital’, qui ha agraït el suport de l’Ajuntament i de la ciutadania, així com de les entitats col•laboradores. “Però sobretot –ha afirmat- el nostre agraïment per als xiquets hospitalitzats, perquè els diners que es recapten són per a ells, per a convertir-los màgicament en somriures, il•lusió, jocs i somnis per a seguir sent xiquets”.

Durant el seu torn d’intervenció, el ‘doctor Receptes’ ha anunciat la seua intenció de sotmetre la regidora Girau i la resta dels participants en la presentació de la Sant Silvestre a una “operació en directe: un transplantament de nas sense dolor i sense anestèsia”, tal com ha assegurat.

Efectivament, amb la seua bata multicolor i el seu peculiar fonendoscopi, ha col•locat a cadascun dels membres de la taula un colorit nas de pallasso com el que porten habitualment els “doctors” que acudixen als hospitals on hi ha xiquets i xiquetes ingressats. En la nostra ciutat en són tres: La Fe, l’Hospital Clínic, i l’Hospital Doctor Peset.

La “carrera más popular y festiva del año” dará comienzo a las 20:00 horas del 30 de diciembre, con salida desde la calle Xátiva

La “carrera más popular y festiva del año” dará comienzo a las 20:00 horas del 30 de diciembre, con salida desde la calle Xátiva

La regidora Maite Girau ha agraït la gran tasca de ‘PayaSOSpital’ amb xiquets i xiquetes malalts hospitalitzats, per portar als seus llits i als seus acompanyants somriures perquè la seua estada hospitalària i el temps de les seues dolències siga més fàcil”. La delegada ha conclòs convidant tota la ciutadania “a esta festa del running”, en la qual la majoria dels participants acudix amb disfresses.

Maite Girau ha donat a conèixer hui els detalls d’esta cita mixta, acompanyada dels representants de les entitats col•laboradores: La Caixa, patrocinador principal; la Societat Esportiva ‘Correcaminos’, en l’organització tècnica; i El Corte Inglés.

En este centre comercial, ha explicat el representant d‘El Corte Inglés, Pau Pérez Rico, també es posarà a la venda el calendari solidari d’esta ONG per a qui desitge adquirir-lo.

El responsable d’Institucions La Caixa, Fernando Corell, ha subratllat el caràcter de la Sant Silvestre de València com a “exemple de participació, solidaritat i civisme”, i ha anunciat que l’entitat d’estalvi realitzarà una primera aportació solidària de 10.000 euros en favor de ‘PayaSOSpital’.