Notes de premsa

L’ONG Goals for Fredoom organitza partits de futbol gratuïts per la integració en el Estadi del Túria

 • , ,

El saló de conferències de la Fundació Esportiva Municipal de València va acollir ahir la presentació de les ‘patxangues futboleres’ organitzades per l’ONG Goals For Freedom, l’entitat solidària creada per la pilot d’aviació militar Patricia Campos Doménech.

L’acte va estar presidit per la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, qui va estar acompanyada pel director gerent de la FDM, José Vicente Berlanga, la diputada delegada de Joventut i Esports, Isabel García, la fundadora de Goals For Freedom, Patricia Campos, i l’assessor de comunicació de la mateixa entitat, Chema Lamirán.

La cerimònia va comptar amb la celebració d’un partit previ, similar als què a partir d’aquesta mateixa setmana es poden disputar en la instal·lació municipal del camp de futbol del Estadi del Túria. Aquests encontres no competitius estan oberts a la participació de dones migrants, dones víctimes de violència de gènere i totes aquelles persones amb ganes de gaudir de l’esport des dels 18 als 99 anys.

Les activitats organitzades per Goals For Freedom tindran lloc entre setmana en el camp de gespa artificial del Estadi del Túria (Tram III) i en diferents horaris. En concret, els dilluns hi haurà una sessió de 17:30 a 18:30 hores, els dimecres de 17:00 a 18:00 hores i, finalment, els divendres d’11:30 a 12:30 hores.

La inscripció per a participar en els encontres és totalment gratuïta, n’hi ha prou amb entrar en la pàgina web www.goalsforfreedom.com i consultar la disponibilitat de places per a fer la reserva.

Goals for Freedom és un projecte que sorgeix per a fomentar la igualtat de drets a través de l’esport, sota el convenciment que la pràctica d’activitat física contribueix a modelar la personalitat dels xiquets i xiquetes i els ajuda a formar-se com a persones.

En aquest sentit, destaquen com a objectius de la iniciativa treballar l’autoconfiança, l’eradicació de la desigualtat, la integració en la societat a través d’un mentor i la transmissió a través de l’esport de valors culturals i virtuts ètiques.

La creadora d’aquesta iniciativa solidària, Patricia Campos, gran afeccionada al futbol que actualment entrena un equip femení a Hawaii, va decidir posar llum a aquest projecte després de la seua visita a Uganda on va acudir com a voluntària per a ajudar a xiquets i dones afectats pel virus de la SIDA.