Notes de premsa

L’oferta de places subvencionades dels Campus de Nadal triplica la xifra de la passada edició

 • , , ,

Dimarts que ve, 26 de desembre, comencen els Campus de Nadal en les instal·lacions esportives municipals, coincidint amb el període nadalenc de descans escolar. En total, 440 places han sigut oferides en esta edició, de les quals 125 estan reservades a xiquets i xiquetes procedents de col·lectius en risc d’exclusió social. L’oferta de places subvencionades triplica la xifra de l’any passat.

Els Campus de Nadal de les Escoles Esportives Municipals es posen en marxa, cada any, amb l’objectiu de mantindre els hàbits d’aprenentatge dels més menuts. Estos es desenrotllen a través de classes esportives i lúdiques, alhora que serveixen de suport a la conciliació laboral i familiar d’aquells pares i mares que treballen durant el període de descans hivernal. Enguany, els campus es desenrotllaran en dos períodes, durant la setmana del 26 al 29 de desembre, i la del 2 al 5 de gener.

La iniciativa, organitzada per la Fundació Esportiva Municipal de València en col·laboració amb les diferents federacions i clubs esportius, està dirigida a escolars amb edats compreses entre 6 i 16 anys.

“Els campus de Nadal compleixen una doble funció. D’una banda, atenen les necessitats d’aprenentatge de les xiquetes i xiquets i d’altra banda, ajuden a conciliar la vida laboral i familiar dels seus pares i mares. Des de la FDM hem apostat per esta via, convençuts de la seua utilitat per a les famílies”, ha declarat Maite Girau, regidora d’Esports de l’Ajuntament de València.

A més de la mencionada reserva de places per als col·lectius més desfavorits, també s’ha programat una sèrie d’activitats extraordinàries que, durant estos dies, es duran a terme en els Centres d’Actuació Educativa Singular (C.A.E.S). En este sentit, el campus nadalenc de bàsquet (poliesportiu Benimaclet) ha organitzat dos eixides a Expojove amb els alumnes, els dies 28 de desembre i 4 de gener.

Pel que fa al campus d’esgrima (poliesportiu Benimaclet), s’han programat una sèrie de jornades informatives, una per a pares, els dies 20 i 21 de desembre, i una altra dirigida a monitors, que es durà a terme el dia 22 de desembre. Per la seua banda, el campus d’handbol farà activitats esportives en el col·legi públic Jaume I, durant la setmana del 26 de desembre.

Finalment, el campus d’escacs (Complex Esportiu Cultural Petxina) ha posat en marxa el projecte Escacs d’inclusió, amb la finalitat d’acostar este esport als xiquets i xiquetes la situació personal dels quals siga considerada en risc d’exclusió social. L’activitat ja ha començat amb gran èxit de participació. 

Els projectes esportius nadalencs es desenrotllaran en tres instal·lacions esportives municipals de la ciutat:

A més dels tres anteriors, també hi hauran Campus de Nadal en els centres esportius municipals de: