Notícies

La novena edició de Jocs Taronja comptarà amb 1.200 esportistes LGTBI+ i 16 disciplines esportives

 • ,

Este matí s’ha presentat a la sala de premsa de l’Ajuntament de València la IX edició de Jocs Taronja, que se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de març amb 16 disciplines esportives i 1.200 esportistes procedents de 35 ciutats, tant nacionals com internacionals, el doble que en 2022. L’acte ha comptat amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo; el president del Club Esportiu LGTBI+ Samarucs València, Javier Gil; i la vicepresidenta del club, Marta Claver.

La Fundació Esportiva Municipal cedirà de manera gratuïta set instal·lacions esportives per a la realització d’un esdeveniment que compta amb 400 esportistes més que en l’edició del passat any. Les instal·lacions esportives que acolliran les diferents activitats esportives són els poliesportius de Natzaret, Cabanyal-Canyamelar, Quatre Carreres, el Complex Esportiu Cultural Petxina, els pavellons de Malva-rosa i Benicalap, i l’Estadi del Túria.

“Aquesta competició esportiva reflecteix el que és aquesta ciutat: una ciutat oberta, integradora i diversa. Una competició esportiva en la qual qualsevol persona està convidada a participar i a acudir aquest cap de setmana a qualsevol de les set instal·lacions que la Fundació Esportiva Municipal posa a la disposició d’aquesta competició per a gaudir d’un ambient lúdic en el qual practicar esport amb total llibertat i seguretat i que continua referenciant a València com un dels epicentres de l’esport inclusiu a nivell mundial”, ha destacat Javier Mateo com a responsable de l’esport municipal.

Destaca l’augment de participació de les entitats esportives que ha passat de 15 a 32 en un any i les disciplines esportives de 13 a 16 esports, en concret: vóley platja, voleibol, natació, futbol sala, quadball, rem, esgrima, tennis, taekwondo, running, escacs, dansa, teatre, capoeira, multiesport i fitness, repartits en les tres jornades de duració de l’esdeveniment. El voleibol amb 400 participants és l’esport majoritari d’aquesta edició, seguit d’altres com la carrera 8K que discorrerà pel tram III del Jardí del Túria.


PROGRAMA JOCS TARONJA 2023

La primera jornada serà el divendres 3 de març amb la inauguració d’una taula redona ‘LGTBI, visibles, orgulloses i diverses’ en la sala d’actes del Complex Esportiu Cultural Petxina, que comptarà amb grans personalitats valencianes i estatals per a parlar sobre la inclusió en l’esport com Valentina Berr, Cloe Aicart o Anna Gómez.

La segona jornada es desenvolupa el dissabte 4 de març, amb 12 hores ininterrompudes de competicions en les diferents seus del campionat, com la competició de quadball amb 140 participants en el Poliesportiu de Quatre Carreres o els 120 nadadors i nadadores de 8 clubs LGTBI+ espanyols que competiran en la piscina de Natzaret. Mentre que el diumenge 5 de març se celebrarà l’última jornada de l’esdeveniment esportiu amb les finals de les competicions de tennis, escacs i quadball. Tota la programació es pot trobar en la web de l’esdeveniment: https://www.samarucs.org/jocs-taronja/

L’esdeveniment compta amb la implicació organitzativa de l’Agrupació Esportiva Ibèrica LGTBI+ (ADI), així com el patrocini de l’Ajuntament de València a través de la Regidoria d’Esports i la Fundació Esportiva Municipal, el Banc de Santander, Rasán, València Flow Fest, o l’oficina de turisme Visit València. Altres empreses i institucions com À Punt, Sant Hilari o Rituals, col·laboren també amb la celebració de l’esdeveniment.