Notes de premsa

L’NBA, l’Ajuntament de València i València Bàsquet anuncien el segon torneig JR. NBA European Finals del 26 al 29 de juny

 • , , ,

180 participants de sis països europeus prendran part en el torneig de bàsquet juvenil d’elit

L’Associació Nacional de Bàsquet (NBA), l’Ajuntament de València i València Bàsquet han anunciat hui, amb la presència de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, el vicepresident d’Operacions de Bàsquet de la NBA per a Europa i Orient Mitjà, Neal Meyer, i el director general del València Bàsquet, Enric Carbonell, als qui es van unir l’ambaixador europeu de la NBA, Dino Rađa, l’ambaixadora europea de la WNBA, Sonja Vasić, i l’exjugador de la NBA, Jason Williams, que se celebrarà la segona edició de les Finals Europees Jr. NBA presentades per Kellogg’s, un torneig de bàsquet juvenil d’elit en el qual participaran 180 xiquets i xiquetes menors de 15 anys de set països europeus, que es durà a terme en les instal·lacions d’entrenament de l’Alqueria del Basket, del dimecres 26 al dissabte 29 de juny.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha destacat: “Per a l’Ajuntament de València és un orgull associar el nom de la nostra ciutat a la marca més coneguda i reconeguda del bàsquet mundial, l’NBA. El torneig europeu sub-15 que portarà a València a més de 100 joves el mes vinent de juny projectarà la nostra ciutat a nivell internacional. A més, no puc estar més satisfeta perquè l’acord deixa un llegat esportiu a la nostra ciutat amb la renovació de dos pistes de bàsquet enfront del pavelló municipal de Font de Sant Lluís.”

Per part seua, Neal Meyer ha assenyalat que “estem encantats de reunir a València a equips juvenils d’elit de tota Europa per a la segona edició de les Jr. NBA European Finals al juny. En nom de la NBA, vull donar les gràcies a l’Ajuntament de València i al València Bàsquet Club pel seu continu suport per a fer realitat este esdeveniment i per ajudar a renovar estes pistes que proporcionaran espais segurs perquè els joves puguen jugar tot l’any.”

L'NBA, l'Ajuntament de València i València Bàsquet anuncien el segon torneig JR. NBA European Finals del 26 al 29 de juny

L’NBA, l’Ajuntament de València i València Bàsquet anuncien el segon torneig JR. NBA European Finals del 26 al 29 de juny

Enric Carbonell ha destacat “la importància que té per a València Bàsquet treballar amb les institucions més importants del nostre esport, i NBA ho és. Tota col·laboració d’este tipus ens ajuda a créixer i a fer créixer el bàsquet. Per a nosaltres és molt important acollir ací este tipus d’esdeveniments, col·laborar a millorar una instal·lació de bàsquet municipal com esta i reunir a quasi 200 talents joves en nostra Alqueria del Bàsquet el mes vinent de juny, alguna cosa que la reforça com a centre generador de bàsquet i la infraestructura perfecta per a formar a futures estreles.”

Finalment, la directora de màrqueting de Kellanova a Espanya, Alba Lage, ha manifestat estar “molt orgullosos de ser el soci oficial de la Jr. NBA a Europa. Poder fer costat a les futures estreles del bàsquet de tota Europa des d’un nivell inicial és molt important per a nosaltres ja que aprenen els valors troncals de l’esport, alineats amb els nostres propis. Mantenim un compromís ferm i constant amb la bona alimentació i l’activitat física, que caminen de la mà. Portem apostant pel bàsquet ja 18 anys, a través d’aliances amb diverses entitats de l’àmbit del bàsquet tant a nivell nacional com internacional i a més amb la creació de programes socials propis.”

Les Finals Europees Jr. de la NBA presentades per Kellogg’s comptaran amb divisions masculines i femenines, cadascuna composta per sis equips de 12 dels millors jugadors juvenils d’Alemanya, Itàlia, Lituània, Espanya, Països Baixos, Turquia i el Regne Unit. Els joves també participaran en sessions d’habilitats per a la vida, desafiaments d’habilitats, clíniques de bàsquet, un concurs de tres punts, un joc d’estreles i activitats d’extensió comunitària. Alguns ambaixadors europeus de la NBA també assistiran al torneig.

Com a part de l’esdeveniment de llançament, les autoritats de la NBA i l’Ajuntament de València van inaugurar dos pistes de bàsquet recentment remodelades per a la comunitat local i van organitzar un joc 3 contra 3 amb creadors de contingut convidats, inclosos Drafteats, que també organitzaran una sessió exclusiva de Meet & Greet per a membres d’NBA ID amb Jason Williams. Després de l’esdeveniment, Rađa, Vasić i Williams van realitzar clínics Jr. NBA per a joves en escoles locals i en les instal·lacions de l’Alqueria del Bàsquet.

El torneig JR. NBA European Finals, a més, permet a col·legis i clubs viure l’experiència de la NBA en tots els sentits. Les llegendes de la NBA presents durant el torneig visitaran els col·legis: CEIP Sant Ferran, CEIP Doctor Olóriz, CEIP Campanar i CEIP Eliseo Vidal. I, d’altra banda, el Club de Bàsquet Campanar i Club de Bàsquet Petraher, acudiran a les instal·lacions de L’Alqueria del Basket on gaudiran d’un clínic amb els millors jugadors de bàsquet del món.

180 participants de sis països europeus prendran part en el torneig de bàsquet juvenil d'elit

180 participants de sis països europeus prendran part en el torneig de bàsquet juvenil d’elit

La Jr. NBA, el programa global de bàsquet juvenil de la lliga per a xiquets i xiquetes, ensenya les habilitats fonamentals, així com els valors fonamentals del joc (treball en equip, respecte, determinació i comunitat) a nivell bàsic en un esforç per ajudar a créixer i millorar l’experiència del bàsquet juvenil per a jugadors, entrenadors i pares. Durant la temporada 2022-23, la Jr. NBA va arribar col·lectivament a 50.000 joves en 28 països d’Europa i Mitjà Orient.

Els fanàtics a Espanya poden seguir l’NBA en Facebook, Instagram, YouTube i X, i descarregar l’aplicació oficial de la NBA en iOS i Android per a obtindre les últimes notícies, actualitzacions, puntajes, estadístiques, horaris, vídeos i més.

Sobre l’NBA

L’Associació Nacional de Bàsquet (NBA) és una organització mundial d’esports i mitjans de comunicació amb la missió d’inspirar i connectar a persones de tot el món a través del poder del bàsquet. Construïda al voltant de cinc lligues esportives professionals: NBA, WNBA, NBA G League, NBA 2K League i Basketball Africa League, l’NBA ha establit una important presència internacional amb jocs i programació disponibles en 214 països i territoris en 60 idiomes, i productes a la venda en més de 200 països i territoris en els set continents. Les plantilles de la NBA a l’inici de la temporada 2023-24 presentaven un rècord de 125 jugadors internacionals de 40 països i territoris. Els actius d’NBA Digital inclouen NBA TV, Nba.com, NBA App i NBA League Pass. L’NBA ha creat una de les comunitats de xarxes socials més grans del món, amb més de 2.300 milions de m’agrada i seguidors a tot el món en totes les lligues, equips i plataformes de jugadors. NBA Cars, la plataforma global de responsabilitat social de la NBA, s’associa amb reconegudes organitzacions comunitàries de tot el món per a abordar importants qüestions socials en les àrees d’educació, inclusió, desenvolupament juvenil i familiar, i salut i benestar.