Notes de premsa

La millor flota del món se cita a València amb la Ford Vignale València Sailing Week

 • , ,

València i la Marina Reial Joan Carles I ja estan llestes per a rebre als 12 barcos que participen la setmana que ve en la Ford Vignale Valencia Sailing Week (18 al 23 de maig). Es tracta de la primera prova de la temporada de 52 SUPER SERIES en la que ni més ni menys que es van a estrenar nou noves unitats de TP-52 (barcos monocascos de 15,85 metres).

El dilluns 18 se celebra la regata oficial d’entrenament i des del dimarts fins al dissabte 23 està previst que se celebren fins a deu mànegues. El públic que vullga veure estos barcos no té més que acostar-se al Veles e Vents on estaran tots atracats al matí i a la vesprada una vegada hagen tornat de competir en les aigües de La Malva-rosa.

La prova inaugural del circuit atraurà l’atenció mundial ja que no es recorda una regata en què fins a nou nous barcos s’estrenaren al mateix temps en una mateixa classe. Els barcos ja es troben a València i la majoria de les tripulacions estan en la Marina fent els entrenaments previs a la regata en busca de posar a punt les noves unitats.

TP52 (fotografía de Nico Martínez)

TP52 (fotografía de Nico Martínez)

Dels nou barcos que s’estrenen a València quatre han sigut construïts en drassanes de la Comunitat Valenciana, dos en King Marine (Alginet) i altres dos en Longitud Cero (Borriana). Cada una de les noves embarcacions ha necessitat més de 15.000 hores de mà d’obra especialitzada per a la seua construcció en fibra de carboni.

El resultat són els espectaculars TP-52 que són capaços d’arribar a velocitats de més de vint nucs navegant de popa. Les 52 SUPER SERIES són la combinació perfecta entre l’última tecnologia en disseny i construcció de barcos i les tripulacions més experimentades del món. Per això, veure una regata és com presenciar una de les proves de la Copa Amèrica que en 2007 es va disputar en aigües de València.

Als barcos se sumen també les millors tripulacions. En les 52 SUPER SERIES la figura de l’armador, propietari del barco, és fonamental. Són persones apassionades de la vela de competició que pugnen pel triomf final de la temporada, i per a això no escatimen en gastos per a aconseguir el triomf. Cap dels principals armadors de la flota ha volgut perdre’s l’estrena de la temporada amb la Ford Vignale València Sailing Week.

Els grans favorits són els tres armadors que l’any passat van copar el podi de les 52 SUPER SERIES. El defensor del títol, el Quantum Racing, és el barco de l’empresari nord-americà Doug DeVos, que té en la seua tripulació als regatistes més destacats de Alinghi i que van defendre en 2007 la Copa Amèrica a València. Junt amb ell estaran en la Malva-rosa regatistes de la talla de Ed Baird, Terry Hutchinson i el millor navegant del món, l’espanyol Joan Vila.

També és candidat a la victòria el Azzurra de la família argentina Roemmers. El barco navega amb la grímpola del Yacht Club Costa Smeralda de Porto Cervo i la tripulació és una mescla entre regatistes argentins, amb el canya Guillermo Parada al cap, i italians, amb el genial Vasco Vascotto en la tàctica.

El tercer gran favorit al triomf en la Ford Vignale València Sailing Week és el Rán Racing de l’armador suec Niklas Zennström. El propietari i canya nòrdic també estrena barco encara que mentres els altres dos favorits han sigut dissenyats per l’espanyol Marcelino Botín, el barco de creador de Skype ha eixit de l’equip d’enginyers que l’holandés Rolf Vrolijk té en el seu estudi de disseny.

A més, els altres sis barcos nous són: Sled, Alegre, Gladiator, Provezza, Platoon i Bronenosec. La ‘graella d’eixida’ de València fins a completar els dotze barcos que participen en la Ford Vignale València Sailing Week són el Interlodge, el Xio Quantum i el Paprec.