Notícies

La Marina Reial acull la sexta edició d’un València Triatló de marcat caràcter popular

 • 

El Veles e Vents ha acollit este migdia la presentació de la sexta edició de València Triatló, que es disputa este cap de setmana, 5 i 6 de setembre. 3.300 esportistes, entre els que hi haurà més del 25% de dones, formaran part d’una cita destacada en el calendari que treballa, “amb fermesa, per ser el triatló popular més multitudinari d’Espanya sent fidels als valors i la filosofia amb què va començar”, segons ha indicat Silvia Comeche, responsable de comunicació de l’esdeveniment.

En esta línia, ha subratllat la importància “del treball en equip i el privilegi de disfrutar d’un entorn únic, la Marina Reial Joan Carles I, coneguda com el gran estadi del triatló”. En últim terme, ha animat als esportistes a col·laborar amb San Joan de Déu, causa social de l’esdeveniment, que desenrotlla el projecte Tejiendo Complicidades en una labor encomiable per la inclusió social.

La Marina Real acoge la sexta edición de un Valencia Triatlón de marcado carácter popular

La Marina Real acoge la sexta edición de un Valencia Triatlón de marcado carácter popular

Maite Girau, regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, ha recolzat amb la seua presència la presentació d’esta edició 2016, aprofitant per a destacar “l’impacte significatiu de València Triatló en la ciutat a nivell esportiu, turístic i econòmic”. A més, junt amb les diferents distàncies, “que permeten que cada esportista puga trobar el seu particular repte”, ha comentat amb especial il·lusió l’organització del “paratrikids, una activitat de paratriatló infantil que fomenta la integració a través de l’esport, un dels valors que promou este nou govern”.

Nova etapa, mateixos objectius

València Triatló torna amb un nou model de gestió que compta amb un comité organitzador format per l’Ajuntament de València, la Fundació Esportiva Municipal i la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, junt amb un gestor esportiu, Trisense Sport.

José Luis Juan, director de competicions de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, ha explicat esta nova etapa, remarcant el paper de Valenciana Triatló “com una prova molt important, ja que acosta l’esport a nivell promocional a milers de triatletes”. 

La Marina Real acoge la sexta edición de un Valencia Triatlón de marcado carácter popular

La Marina Real acoge la sexta edición de un Valencia Triatlón de marcado carácter popular

Valeriano Moreno, president de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, ha protagonitzat una apassionada intervenció on ha quedat manifestat el seu amor per l’esport de les transicions. El president, ha reconegut que València Triatló és especial, “perquè estem a casa” i ha volgut “donar les gràcies a tots els que fan possible que esta competició siga una realitat”.

També ha recordat les seues “sensacions a l’acabar el seu primer triatló, i les cares de satisfacció amb què els esportistes, de tot classe, creuen la línia de meta. És una cosa que no s’oblida”.

Campionat Autonòmic de Paratriatló

València Triatló es presenta amb quatre formats diferents (Superesprint, Triatló de la Dona, Esprint i Olímpic). A més, acull per primera vegada el Campionat Autonòmic de Paratriatló.

La prova, que manté el seu recorregut tradicional combinant tres dels escenaris més emblemàtics de la ciutat en els últims anys ha aprofitat la presentació per a donar a conéixer la seua camiseta oficial, de la mà de la marca tècnica 42K running.