Notes de premsa

La Marató València Trinitat Alfons aconsegueix un 57% de participació estrangera

 • , ,

La prova, organitzada per SD Correcamins i el Ajuntament de València, demostra la seua internacionalització amb participants de 134 països diferents

València tornarà a ser Ciutat del Running amb la presència de 33 000 participants en l’edició més multitudinària de la història de la Marató València Trinitat Alfons, que se celebrarà aquest diumenge 3 de desembre. La prova, organitzada per SD Correcamins i el Ajuntament de València, comptarà amb un 57% dels corredors inscrits provinents de fora d’Espanya, augmentant el percentatge de l’any passat i demostrant la internacionalització de la carrera, que comptarà enguany amb participants de 134 països diferents, enfront dels 124 de 2022.

Espanya encapçala el nombre d’inscrits (13 536), seguida de França (4662), el Regne Unit (2463) i Itàlia (2174), que superen el doble miler de participants. Altres països europeus com Bèlgica, Països Baixos, Noruega, Alemanya, Polònia i Irlanda completen el top 10 de nacions amb més inscrits, mentre que els Estats Units, el Brasil i Mèxic són els primers països fora d’Europa, tots ells amb més de 300 participants.

València tornarà a ser Ciutat del Running amb la presència de 33 000 participants en l'edició més multitudinària de la història de la Marató.

València tornarà a ser Ciutat del Running amb la presència de 33 000 participants en l’edició més multitudinària de la història de la Marató.

El repartiment d’inscrits es completa amb un 23% de participants de la Comunitat Valenciana i un 20% de la resta d’autonomies d’Espanya, amb Madrid i Barcelona com a províncies amb major representació.

València albergarà un 87% de mitjana d’ocupació hotelera durant aquest cap de setmana, incrementant-se fins a aconseguir el 91% en la nit del dissabte al diumenge, vespra de la gran cita esportiva, segons dades de Visit València.

La Ciutat del Running espera donar allotjament a 5740 persones, distribuïdes en més de 2950 habitacions i prop de 7000 room nights aquesta setmana, a través de WelcomeToValencia. La plataforma, plataforma turística de la Marató València al costat de Viajes Transvia, ofereix a corredors avantatges com a late check out, desdejuni adaptat per al dia de carrera, i a partir de les 5.30 hores, o trasllat gratuït a l’eixida, entre altres.

La Ciutat dels les Arts i les Ciències continuarà sent la meta de la carrera durant quatre edicions més després de l’anunci de renovació del conveni per part d’Ana Ortells, directora general del complex.

La Ciutat dels les Arts i les Ciències continuarà sent la meta de la carrera durant quatre edicions més.

La Ciutat dels les Arts i les Ciències continuarà sent la meta de la carrera durant quatre edicions més.

El recorregut podrà veure’s en qualsevol lloc del planeta, igual que l’any passat, sent la carrera de 42,195 quilòmetres més difosa del món, gràcies a 324 canals i cadenes de televisió que emetran la carrera en directe i/o en diferit en més de 175 països.