Notes de premsa

La Fundació Esportiva Municipal presenta “Viu l’estiu, fes esport segur”, el pla de temporada d’estiu

 • , ,

La Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València presenta Viu l’estiu, fes esport segur el seu pla de temporada d’estiu en què es presta especial atenció als escolars de la ciutat durant els pròxims mesos de descans estival. La planificació contempla un estiu replet d’esport, diversió i entreteniment per a totes les edats.

L’oferta es vertebra sobre la base de huit grans àrees: piscines d’estiu, campus estivals per a menors, activitats esportives gratuïtes a la platja, cursos de natació per a totes les edats, canals nàutics a les platges, instal·lació de vòlei platja i l’obertura durant l’estiu de les instal·lacions esportives urbanes.

Descarregar el dossier complet de “Viu l’estiu, fes esport segur”, amb tota la informació del plan de temporada d'estiu

Descarregar el dossier complet de “Viu l’estiu, fes esport segur”, amb tota la informació del plan de temporada d’estiu

Piscines d’estiu i cursets

L’oferta estiuenca inclou l’obertura de huit piscines municipals a l’aire lliure que permetran a la ciutadania combatre les altes temperatures durant els pròxims mesos i oferir una alternativa d’oci per als més xicotets i les més xicotetes. Totes elles es mantindran obertes al públic fins al primer cap de setmana de setembre i compten amb una àmplia proposta de cursos i activitats aquàtiques, al voltant d’unes 2.400 places, dirigides a persones de totes les edats i nivells.

A més, la Piscina del Parc de l’Oest organitza festes temàtiques els divendres amb inflables per les xiquetes i els xiquets i música en directe entre les 21.00 h i les 00.45 h. La primera d’elles se celebrarà el pròxim 25 de juny sota el tema “Benvingut l’estiu”.

Campus d’estiu

El final del curs escolar, i amb això l’arribada de les vacances, es converteix en un moment excel·lent perquè els menors practiquen esport i busquen alternatives que els permeten estar entretinguts sense deixar de costat l’activitat física. Per aquest motiu, la Fundació Esportiva Municipal posa en marxa cada any una àmplia oferta de campus d’estiu que es realitzen a partir del mes de juny en les instal·lacions esportives municipals de València i estan dirigits als joves d’entre 4 i 18 anys. Un total de 8 escoles d’estiu, amb possibilitat de tindre o no menjador. En concret, l’FDM, a través dels seus campus propis, oferta un total de 5.924 places repartides en 45 torns, la majoria d’una setmana de duració, encara que algunes activitats varien quant al temps. Es pot consultar l’oferta completa en www.fdmvalencia.es/mas-de-5-900-plazas-disponibles-para-las-escuelas-deportivas-de-verano/

A més d’aquestes escoles d’estiu, l’FDM també ha autoritzat la celebració en les instal·lacions esportives municipals de 22 campus i activitats per a menors organitzades per terceres entitats que sumen un total de 4520 places.

Activitats esportives a la platja

Però l’estiu també és platja, i més a la nostra ciutat, que compta amb diverses platges urbanes amb excel·lents condicions per a la pràctica esportiva sobre l’arena o al costat de la mar. Sens dubte, un dels plats forts és la instal·lació esportiva municipal de voleibol de platja amb 18 pistes de joc i una altra oferta poliesportiva, situada enfront de l’Hospital Malva-rosa, com a anys anteriors. També es repeteix enguany el complet calendari d’activitats gratuïtes en l’arena com a ioga, taitxí o fitness llatí, entre altres, i que tan bona resposta tenen any rere any.

La Fundación Deportiva Municipal presenta “Viu l’esport, fes esport segur”, el plan de temporada de verano

La Fundación Deportiva Municipal presenta “Viu l’estiu, fes esport segur”, el plan de temporada de verano

Canals nàutics

Per als amants dels esports nàutics també hi ha bones notícies. Per a aquest estiu l’FDM ha habilitat 6 canals nàutics per a la realització de les següents activitats:

 • Activitats nàutiques en la zona marítim terrestre de la platja del Perellonet (situada immediatament al sud de la Gola del Perellonet): CATAMARÀ, WINDSURF, PATÍ A VELA, PADDLE SURF, ETC.

Dates: Del 15 de juny al 15 de setembre de 2021.

 • Activitats nàutiques en la zona marítim terrestre de la platja de la Malva-rosa (situada enfront del pavelló Malva-rosa): SURF, PIRAGUA, WINDSURF, I PADDLE SURF, ETC.

Dates: Del 15 de juny al 15 de setembre de 2021.

 • Activitats nàutiques en la zona marítim terrestre de la platja del Cabanyal (situada enfront de l’espigó de la Marina Real): CATAMARÀ, WINDSURF, PATÍ A VELA, PADDLE SURF, ETC.

Dates: De l’1 de març al 31 d’octubre de 2021.

 • Activitats nàutiques en la zona marítim terrestre de la platja del Saler (zona de l’antic poliesportiu): SURF, PIRAGUA, WINDSURF, CATAMARÀ, PATÍ A VELA I PÀDEL SURF, ETC.

Dates: De l’1 de juny al 15 d’octubre de 2021.

 • Activitats nàutiques en la zona marítim terrestre de la platja de Pinedo: SURF, PIRAGUA, WINDSURF, CATAMARÀ, PATÍ A VELA I PÀDEL SURF, ETC.

Dates: De l’1 de juny al 15 d’octubre de 2021.

 • Activitat de Kite Surf a la platja del Perellonet (en la part sud de la platja al costat de la Gola del Perelló): KITE SURF.

Dates: Del 15 de juny al 15 de setembre de 2021. en horari de 14:30h. a 19:30h. per indicació de Capitania Maritima.

També es repeteix enguany el complet calendari d'activitats gratuïtes en l'arena com a ioga, taitxí o fitness llatí, entre altres, i que tan bona resposta tenen any rere any

També es repeteix enguany el complet calendari d’activitats gratuïtes en l’arena com a ioga, taitxí o fitness llatí, entre altres, i que tan bona resposta tenen any rere any

Obertura de les instal·lacions esportives municipals

Finalment, com cada any amb l’arribada de la temporada estival, les instal·lacions esportives municipals romandran obertes la major part del temps. D’aquesta manera, la ciutadania podrà continuar fent ús de les instal·lacions esportives municipals amb total normalitat, a excepció d’algunes setmanes durant el mes d’agost, en les quals es produiran  alguns canvis d’horaris i tancaments parcials per a efectuar el manteniment tècnic de les instal·lacions. En concret:

Poliesportiu El Carmen

Durant el mes d’agost, horari reduït de 9:00h. a 14:00h.

Poliesportiu Verge del Carmen-Beteró

De l’1 al 22 d’agost, obert a partir de les 17.00 h.

Poliesportiu Dr. Lluch

Durant el mes d’agost, tancat dissabtes i diumenges.

D’altra banda, per motius tècnics, es produiran tancaments parcials en les següents instal·lacions esportives:

 • Pavelló Benicalap: Tancat del 31 de juliol al 29 d’agost.
 • Velòdrom Lluís Puig: Tancat del 31 de juliol al 29 d’agost.
 • Pavelló Cabanyal-Canyamelar: Tancat de l’1 al 22 d’agost.
 • Pavelló de Fuensanta: Tancat del 31 de juliol al 29 d’agost.
 • Camp de futbol Quatre Carreres: Tancat de l’1 al 22 d’agost.
 • Poliesportiu Benicalap: Tancat del 31 de juliol al 29 d’agost.
 • Piscina Trafalgar: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • C.D. C. Petxina: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • Poliesportiu Marchalenes: Tancat Del 7 al 23 d’agost.
 • Poliesportiu Montolivet: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • C.D. La Creu del Grau: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • Camp Rugbi (Tram V): Tancat de l’1 al 15 d’agost.
 • Rocòdrom: Tancat de l’1 al 31 d’agost.