Notes de premsa

La Fundació Esportiva Municipal presenta “Tot un estiu d’ esport”, el pla esportiu d’estiu 2023

 • , ,

Aquest programa comptarà com a novetat amb l’activitat marxa aquàtica, a més de les piscines descobertes, campus d’estiu, cursets de natació i activitats dirigides gratuïtes

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha presentat aquest matí el pla de temporada d’estiu per a enguany en el qual es recull una àmplia oferta lúdic esportiva per a totes les edats i amb especial atenció per als menors en edat escolar, així com els majors.

La campanya d’esport d’estiu, que té com a lema “Tot un estiu d’esport”, està compost per sis grans àrees: campus d’estiu, esdeveniments esportius, piscines d’estiu, instal·lació de canals nàutics, activitats dirigides gratuïtes i l’obertura i tancaments tècnics de les instal·lacions esportives municipals..

Descarregar dossier amb tota la informació

Descarregar dossier amb tota la informació

Durant la presentació de l’oferta esportiva d’aquest estiu per a la ciutat de València, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de València i president de la Fundació Esportiva Municipal, Javier Mateo ha assenyalat que “hem preparat una completa oferta pensada per a totes i per a tots. Des de l’esport d’elit, amb els seus esdeveniments esportius del màxim nivell, fins a l’esportista popular, de base i els nostres majors. Cap ciutadà es quedarà sense fer esport aquest estiu, destacant les més de 600 places bonificades al cent per cent per a menors de famílies en risc de exlusión als nostres campus d’estiu, les activitats dirigides gratuïtes a la platja o la marxa nòrdica i la nova marxa aquàtica”.

El Programa de les Escoles Esportives d’Estiu, que compta amb la col·laboració i organització de les federacions i entitats esportives de la ciutat, permet combinar esport i diversió amb un caràcter educatiu, al mateix temps que ofereix una solució de qualitat a la conciliació familiar de les famílies. Els Campus d’Estiu per a 2023 ofereixen un total de 6.000 places a preus populars per a edats compreses entre els 4 i fins als 18 anys, amb un 10% de places bonificades per a menors en risc d’exclusió social. L’oferta contempla fins a 10 escoles esportives d’estiu diferents per a afavorir una variada i atractiva pràctica esportiva en tota la ciutat, amb diferents preus, horaris i modalitats esportives.

Quant als esdeveniments esportius, entre els mesos de juny a setembre es podrà practicar i gaudir de l’esport amb 18 esdeveniments de diverses disciplines, de les quals huit se celebraran a la platja. A més, es mantenen i reforcen les activitats esportives dirigides que se celebren en l’arena, com el ioga, el taitxí, el fitness, cross training, pilates o programes d’esport i salut per a la tercera edat… entre altres. Totes elles de manera gratuïta per a tota la població i que se celebren en la instal·lació esportiva municipal de Voleibol de platja.

Marxa aquàtica i marxa nòrdica adaptada per a la tercera edat

Com a novetat en aquest programa d’estiu per a 2023 es posa en funcionament l’activitat de Marxa Aquàtica a la platja els mesos de juliol i agost. Es tracta de jornades d’una hora de duració que consisteixen a caminar en amb l’aigua a l’altura entre el melic i les axil·les. Les sessions tindran lloc els dilluns i dissabtes: de 8.00 a 9.00 hores i diumenges: de 8.00 a 9.00 hores (només el 16 i el 20 d’agost).

A més, enguany també hi haurà Marxa Nòrdica per a totes les edats a la platja – així com una versió adaptada per a les persones majors- entre els mesos de juliol i agost. Es tracta de jornades d’una hora de duració on es realitza un itinerari per la platja, aprofitant la densitat de l’arena. S’aplicaran càpsules d’exercici ‘pilatwalk’, que combinen seqüències d’exercicis de tonificació sense càrrega. Igual que en marxa Aquàtica, totes les sessions s’iniciaran des de la zona de la FDM designada i seran els dilluns i dissabtes de 8:00 a 9:00h, els dimecres de 20:00 a 21:00h i els diumenges de 8:00 a 9h (només 17 de juliol i 21 d’agost) i estàn pensades per a persones de totes les edats.

Link d’accés per a inscriure’s en la marxa aquàtica a la platja (emplenar formulari). https://forms.gle/PKN2VRuZr7R2JGg9A

Piscines d’estiu i activitats de natació

D’altra banda, l’oferta estiuenca inclou l’obertura de huit piscines municipals descobertes que permetran a la ciutadania combatre les altes temperatures i oferir una alternativa d’oci. Es tracta de les piscines del Poliesportiu Benimaclet, Piscina de Benicalap, Piscina L’hípica, Piscina El Palmar, Piscina de Castellar Olivera, Piscina Benimàmet, Piscines Parc de l’Oest i Piscina de Natzaret.

A més del bany lliure, disponible en totes les piscines, per a aquest estiu hi ha programada una oferta aproximada de 2.436 places en activitats aquàtiques de: matronatació, natació, preescolar, aiguagim, natació escolar i natació per a adults. Les places estaran repartides en les següents instal·lacions: Parc de l’Oest (936), Benicalap (356), Castellar (258), Benimaclet (552), El Palmar (104), Benimamet (60) i Natzaret (170).

Activitats esportives a la platja

Aquestes dates d’estiu són idònies per a combinar la platja amb la pràctica esportiva, per això en aquest programa s’inclouen activitats en les instal·lacions de la Fundació Esportiva Municipal. Entre elles es troba la Instal·lació Municipal de Voleibol Platja de la Malva-rosa que té 18 pistes de voleibol i que admeten variacions per a realitzar altres esports de platja.

Però, com en els últims anys, de l’1 de juliol al 31 d’agost es realitzaran classes d’una hora de duració de modalitats esportives com a ioga, taitxí o pilates a l’aire lliure, gratuïtes i obertes a tots els nivells. Totes elles es realitzaran en horaris de menor exposició al sol, tres al matí i dos a la vesprada. Les persones de la tercera edat també tindran aquestes activitats adaptades.

A més, s’ha autoritzat l’FDM el muntatge de 4 canals a les platges de València per a la pràctica d’activitats nàutiques: 

 • Activitats nàutiques en la zona marítim terrestre de la platja a la Platja de la Malva-rosa (situada enfront del pavelló Malva-rosa): surf, piragua, windsurf, paddle surf, etc. De l’1 de juny al 15 de setembre de 2023.
 • Activitats nàutiques en la zona marítim terrestre de la platja del Cabanyal (situada enfront de l’espigó de La Marina de València): catamarà, windsurf, patí a vela, paddle surf, etc.  De l’1 de juny al 15 de setembre de 2023.
 • Activitats nàutiques en la zona marítim terrestre de la platja a la Platja Perellonet (situada immediatament al sud de la Gola del Perellonet): catamarà, windsurf, patí a vela, paddel surf, etc. De l’1 de juliol al 15 de setembre de 2023.
 • Activitat de Kite Surf a la Platja del Perellonet (en la part sud de la platja al costat de la Gola del Perelló). De l’1 de juliol al 15 de setembre de 2023.

Obertura instal·lacions esportives municipals

Per a aquest estiu, la Fundació Esportiva Municipal mantindrà oberts la majoria d’instal·lacions i centres esportius durant el mes de juliol. Mentre que el mes d’agost es produiran algunes variacions en l’horari i es tancaran parcialment dotze instal·lacions per motius tècnics i de manteniment. En concret, es tracta de:

Poliesportiu El Carmen

De l’1 al 31 d’agost tindrà horari reduït: De 8.00 h a 15.00 h.

Poliesportiu Verge del Carmen-Beteró

El mes d’agost estarà obert a partir de les 17.00 h.

Poliesportiu Dr. Lluch

Cerrado del 14 al 17 d’agost i dissabtes i diumenges.

Poliesportiu Benimamet:

Tancat els caps de setmana d’agost.

Escola Municipal de Vela:

Tancat del 2 al 10 de setembre.

D’altra banda, per motius tècnics, es produiran tancaments parcials en les següents instal·lacions esportives:

 • Velòdrom Lluís Puig: Tancat del 29 de juliol al 7 d’agost i del 22 d’agost al 3 de setembre.
 • Pavelló Cabanyal-Canyamelar: Tancat del 7 al 28 d’agost.
 • Pavelló de Fuensanta: Tancat del 29 de juliol al 27 d’agost.
 • Piscina Trafalgar: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • D. C. Petxina: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • Poliesportiu Marchalenes: Tancat Del 7 al 22 d’agost.
 • Poliesportiu Montolivet: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • D. La Creu del Grau: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • Camp Rugbi (Tram V): Tancat de l’1 al 20 d’agost.
 • Rocòdrom: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • Poliesportiu Quatre Carreres: Tancat findes de setmana de juliol i de l’1 al 20 d’agost.
 • D Orriols: Tancat de l’1 al 31 d’agost.

Esdeveniments esportius

L’estiu de 2023 comptarà amb més de 25 esdeveniments esportius entre els mesos de juny i setembre, dels quals sis es desenvolupen en les diferents platges de València. Entre elles es troben esdeveniments com el Triatló, els Taronja Games, el Campionat Autonòmic de Salvament i Socorrisme, el 26é Internacional Ciutat de València de Futvoley, el XIII Open la Malva-València Voleibol de platja o el 26é Torneig Internacional de Rugbi platja Tiburó.