Notes de premsa

La Fundació Esportiva Municipal compleix 40 anys treballant per l’esport a València

 • ,

El 10 d’abril de 1981 l’Ajuntament de València creava l’Organisme Autònom Fundació Esportiva Municipal, una entitat que naixia amb l’objectiu de fomentar i dinamitzar l’esport a la ciutat, així com encarregar-se de tota la seua gestió. Passades les nou de la nit, finalitzava el ple ordinari en el qual, per unanimitat, s’aprovava la creació de la Fundació Esportiva Municipal de València.

En aquest 2021, per tant, l’FDM compleix 40 anys. Quatre dècades en les quals s’ha bolcat en la promoció de la cultura esportiva a València des de diverses vessants: donant suport en l’organització i acollint esdeveniments esportius, treballant mà a mà amb clubs i federacions, fomentant la construcció d’instal·lacions esportives municipals en els barris de la ciutat o impulsant la carrera esportiva de les i els esportistes valencians.

40 anys fent esport amb tu

Al llarg d’aquests 40 anys, la Fundació Esportiva Municipal s’ha convertit un element clau en l’evolució del sector a València. En els anys 80, quan es va iniciar l’activitat de la FDM, l’esport valencià mancava de suports des de les administracions públiques que reforçaren la seua activitat. Així mateix, fins a aquell moment, des de l’àmbit municipal pràcticament no s’havia treballat en la promoció d’activitat física entre la ciutadania.

No obstant això, gràcies a la tasca de la Fundació, en aquests 40 anys s’ha aconseguit revertir la situació. València ha passat de no comptar amb instal·lacions esportives a principis dels 80, a tindre’n més de 135. Les infraestructures esportives municipals permeten acollir hui dia entrenaments i competicions de disciplines tan variades com el futbol, bàsquet, beisbol, rugbi, atletisme, bàdminton, hoquei, waterpolo, esgrima o escacs.

La Fundación Deportiva Municipal cumple 40 años trabajando por el deporte en València

La Fundación Deportiva Municipal cumple 40 años trabajando por el deporte en València

A més d’això, l’entitat ha treballat des de la seua fundació per fomentar l’activitat física i esportiva. Prova d’això són les Escoles Esportives Municipals, una iniciativa dirigida a la població escolar per la qual, en els seus 40 anys d’existència, han passat més de 200.000 xiquetes i xiquets valencians entre els 4 i 18 anys.

Amb tot, València ha aconseguit convertir-se en capital de l’esport. En les últimes dècades, ha acollit esdeveniments internacionals tan rellevants com la America’s Cup o el Campionat Mundial d’Atletisme. Sense anar més lluny, enguany, malgrat la crisi sanitària provocada per la Covid-19, València serà la seu de l’Eurobasket femení, durant el mes de juny, i del Campionat d’Europa de Triatló. València reforça així el seu potencial com a organitzadora d’esdeveniments esportius i promotora de l’esport segur.

La regidora d’Esports i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, ha expressat: “hui és un dia per a fer balanç, però, especialment, per a reconéixer a totes les persones que han treballat durant aquests anys perquè València siga referent en el món de l’esport”. “En 40 anys hem aconseguit tindre més de 130 instal·lacions esportives, situar-nos com una ciutat referent per a acollir esdeveniments esportius d’àmbit nacional i internacional, però, sobretot, hem treballat en l’esport base, en l’esport escolar, i prova d’això són les Escoles Esportives en les quals s’han format xiquets i xiquetes que hui són part de l’elit esportiva del nostre país”, ha afegit Bernabé.