Notes de premsa

La Fundació Esportiva Municipal presenta un camp de gespa artificial a Benicalap en homenatge a Carlos Soler

 • , ,

La construcció de la instal·lació esportiva ha sigut possible gràcies a un acord entre la FDM i la Fundació Johan Cruyff

La Fundació Esportiva Municipal (FDM) de l’Ajuntament de València va presentar el divendres 17 de desembre un nou camp de futbol de gespa artificial a Benicalap: el Cruyff Court Carlos Soler. Esta instal·lació, fruit de la col·laboració entre la FDM i la Fundació Johan Cruyff, se situa al carrer Doctor Nicasio Benlloch i reforçarà la infraestructura esportiva que ja existeix al barri.

A l’acte de presentació va assistir el mateix Carlos Soler. El futbolista del Valencia CF va ser l’encarregat d’estrenar la nova pista, que portarà el seu nom. A més, Soler va estar acompanyat per la vicealcadessa de València, Sandra Gómez; la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé; el director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació La Caixa, Xavier Bertolín; la directora general de la Fundació Johan Cruyff, Pati Roura; i la presidenta d’aquesta fundació, Susila Cruyff, filla de Johan Cruyff.

“Amb aquesta millora de la IDE, la Fundació Esportiva Municipal continua treballant per a consolidar la pràctica esportiva en els barris i atendre les necessitats de les veïnes i els veïns de la ciutat de València”, ha explicat la regidora d’Esports i presidenta de la FDM, Pilar Bernabé, que s’ha mostrat feliç per posar en marxa “una instal·lació esportiva perquè els joves, les xiquetes i els xiquets puguen gaudir de l’esport, d’una vida saludable i d’espais de diversió, però, sobretot, donarà lloc a un punt de trobada a la nostra ciutat”.

Un Cruyff Court a València

El mes d’octubre, l’FDM i la Fundació Cruyff van signar el conveni de col·laboració mitjançant el qual l’entitat ha aportat, aproximadament, 173.000 €, per a l’execució dels treballs del camp de futbol.

A més, les dos fundacions –la FDM i la Cruyff– col·laboraran també en la promoció i organització d’activitats destinades a promoure la pràctica esportiva i, alhora, la dinamització i vertebració del barri de Benicalap.

És el cas del campionat Cruyff Courts 6vs6, un torneig de futbol per a xiquetes i xiquets d’entre 10 i 12 anys, el principal objectiu del qual és la formació en valors esportius com el respecte o el treball en equip. D’altra banda, el camp també acollirà anualment una activitat de futbol per a joves amb discapacitat i pretén convertir-se en un espai que fomente la pràctica esportiva entre les i els menors del barri.

En aquest sentit, la FDM i la Fundació Cruyff col·laboraran perquè el Cruyff Court Carlos Soler contribuïsca a fomentar el benestar físic i mental de les i els joves mitjançant l’oferta d’activitats d’oci, exercici físic i esportiu.

Dotar als barris d’instal·lacions esportives

València compta en total amb 68 Instal·lacions Esportives Elementals que donen cabuda a la pràctica de diverses activitats esportives. Aquestes infraestructures estan distribuïdes per quasi la totalitat del territori municipal de València, des dels barris del nucli urbà fins a les xicotetes poblacions de la perifèria, i conformen una vertadera xarxa d’instal·lacions que ofereix a la ciutadania la possibilitat de realitzar activitat física i esportiva a l’aire lliure.

A més, en aquest 2021, la Fundació Esportiva Municipal de València ha invertit més d’1.500.000 € en l’adequació de les Instal·lacions Esportives Elementals amb la finalitat de dotar al veïnat d’espais en òptimes condicions en els quals poder practicar una àmplia varietat d’esports.