Notícies

La Fundació Esportiva Municipal informa sobre el tancament de totes les instal·lacions esportives municipals de la ciutat de València i la suspensió de les competicions

 • 

La Fundació Esportiva Municipal de València comunica el tancament temporal, des de les 00.00 hores del dia 21 de gener fins al 3 de febrer (14 dies naturals), de totes les instal·lacions esportives municipals i els centres esportius, oberts o tancats, en compliment de la RESOLUCIÓ de 19 de gener de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’estableixen mesures excepcionals i addicionals en l’àmbit de la Comunitat Valenciana com a conseqüència de l’agreujament de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 [2021/530].

Se suspenen, també, totes les competicions, activitats i esdeveniments esportius d’àmbit autonòmic o inferior, organitzats per entitats públiques o privades, en totes les categories i modalitats esportives, inclosos els entrenaments.

Sense perjudici de les excepcions que s’indiquen a continuació, no es podrà realitzar activitat física en instal·lacions o centres esportius oberts o tancats, incloent clubs, gimnasos, centres d’entrenament, complexos esportius, pavellons, pistes de bitles, pistes per a carreres, centres de pilates, ioga i similars.

Per part seua, la regidora d’Esports i presidenta de la FDM, Pilar Bernabé, ha indicat que “amb totes aquestes mesures des de la Fundació Esportiva Municipal ens sumem a les de la Generalitat per a frenar aquesta tercera ona de la Covid-19, per la qual cosa aquest tancament serà efectiu des de demà mateix fins al 3 de febrer, moment en el qual esperem que puguem corregir aqueixes dades ”.

“Mentrestant – ha continuat Bernabé- demanem a totes les valencianes i valencians que es queden a casa i si volen practicar esport ho facen de manera individual a través de les rutes running que vam posar en marxa en el confinament i en la fase de la desescalada, la denominada València Ciutat del Running”.

“Així que recordem a la població que quedaran tancades totes les instal·lacions esportives de la ciutat de València i suspeses totes la competicions en totes les edats excepte les lligues professionals i internacionals i competicions federades a nivell estatal i esperem que en els pròxims dies milloren les dades”, ha conclòs la regidora d’Esports.

Excepcions

Les excepcions que es contemplen en la Resolució de 19 de gener de 2021 són per a aquelles instal·lacions o centres en què es desenvolupen competicions internacionals o estatals d’esport professional i els respectius entrenaments, així com els necessaris per al desenvolupament de competicions oficials federades d’àmbit internacional o estatal i de caràcter no professional i els respectius entrenaments.

Així mateix, es podrà practicar activitat física i esportiva, a l’aire lliure i fora d’instal·lacions esportives, sense contacte físic i en les modalitats individuals i aquelles que es practiquen per parelles només en cas de convivents. El nombre màxim de persones que es podran ajuntar per a la pràctica de senderisme, ciclisme, running o en grups d’entrenament de modalitats individuals a l’aire lliure serà, segons decret de Presidència de la Generalitat, de sis persones.

Esquema resum

ES POT:

– Practicar Activitat física i esport a l’aire lliure:

  • Aquelles modalitats individuals o per parelles (en aquest segon cas, només convivents)
  • Sense contacte
  • Núm. de persones: 6 persones

– Competicions internacionals, estatals i els seus respectius entrenaments:

  • Esport professional
  • Esport no professional, oficials federades

NO ES POT (QUEDA TANCAT O SUSPÉS)

– Competicions, activitats i esdeveniments esportius d’àmbit autonòmic o inferior:

  • Organitzats per entitats públiques o privades
  • Totes les categories i modalitats esportives, inclosos els entrenaments

– Es tanquen totes les instal·lacions esportives i els centres esportius:

  • Afecta a clubs, gimnasos, centres d’entrenament, complexos esportius, pavellons, pistes de bitles, pistes per a carreres, centres de pilates, ioga i similars
  • Amb les excepcions anteriorment esmentades