Notes de premsa

La Fundació Esportiva Municipal impulsa la visibilització del deporte femení el Dia Internacional de la Dona

 • 

Donar visibilitat a les esportistes valencianes, difondre els seus èxits professionals i abordar els reptes que encara han de superar-se per tal d’aconseguir la igualtat en l’esport són els objectius de la campanya que ha posat en marxa la Fundació Esportiva Municipal de València.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el pròxim 8 de març, la Fundació ha promogut diverses iniciatives que han involucrat a esportistes de la ciutat de València de totes les edats per a continuar fomentant l’esport femení.

La regidora d’Esports i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, ha explicat que “des d’FDM volem sumar-nos a aquesta reivindicació històrica de les dones. Volem visibilitzar a totes les dones esportistes de la nostra ciutat, que estan aconseguint grans èxits esportius a nivell nacional i internacional”.

Tu també pots, està en la teua mà

La campanya, que té per lema Tu també pots, està en la teua mà, començarà el dilluns 1 de març i durarà una setmana, fins al mateix dia 8. Durant aquest temps, les xarxes socials de l’entitat s’ompliran de missatges d’empoderament, per a animar a totes les xiquetes i dones a practicar esport. A més, seran les pròpies esportistes valencianes, de disciplines tan variades com el futbol, l’esgrima, el rugbi, el sotfbol o l’handbol, les qui els transmetran en primera persona.

Així, l’FDM ha volgut donar protagonisme, justament, a lesesportistes que veuen com el seu treball i els seus èxits professionals són invisibilitzats diàriament. La iniciativa, que es recolza principalment en les xarxes socials, pretén aconseguir que tota mena de públic puga conéixer a les dones que fan créixer l’esport valencià.

Per això, juntament amb les esportistes, la iniciativa també recollirà el testimoni d’entrenadores, polítiques o representants d’entitats que fomenten l’esport femení. Així mateix, la Fundació Esportiva Municipal també ha volgut fer un xicotet homenatge a les seues pròpies treballadores, peça clau en el desenvolupament de l’àmbit esportiu a València.

Las esportistes d’elit també participen

La primera part de la campanya, implicarà la publicació d’una sèrie de fotografies, acompanyades per unes declaracions, de cadascuna de les dones que participen en la iniciativa. Durant una setmana, els seguidors i les seguidores de la Fundació Esportiva Municipal en Facebook, Twitter i Instagram podran saber més del desenvolupament de l’esport femení a la ciutat de València.

Per altra banda, la proposta ha comptat amb el suport d’algunes de les esportistes d’elit de València més importants en els últims anys. És el cas de Merche Peris, ex nadadora rècord d’Espanya en 50 i 60 metres; l’ex jugadora de bàsquet i primera dona a ocupar el càrrec d’entrenadora ajudant en l’ACB, Ana Montañana; i diverses esportistes en actiu: la jugadora d’hoquei herba Lola Riera; la tennista Arancha Parra; Fátima Diame, del València Club d’Atletisme; la jugadora del Valencia Basket Lorena Segura; Andrea Palacios, del Levante UD; o Alejandra Serrano, del Valencia CF.

Les esportistes d’elit han unit forces amb l’FDM per a animar a les noves generacions a practicar l’esport d’alta competició mitjançant una sèrie de vídeos que també es compartiran en les xarxes de l’entitat al llarg de la setmana.